HOGYAN VÁLASSZUK KI AZ IDEÁLIS MELLTARTÓT KISEBB MELLMÉRETHEZ?

26. 02. 20

A megfelelő melltartó csodákat tesz. Mi van akkor azonban, ha a természet nem volt túl kegyes Önhöz e téren, és tanácstalan, melyik melltartó lenne az Ön számára az ideális? Tanácsot adunk, hogy melyik melltartó illik a kisebb keblekhez, és melyeket kerülje el.

Mit nevezhetünk kisebb mellméretnek?

Először is tisztázzuk, mit értünk kisebb mellméret alatt. Az igazat megvallva a kisebb keblek meghatározásának megítélése meglehetősen szubjektív. Éppannyira tűnhet egy feszes keblű hölgy elégséges mellméretűnek és egyáltalán nem kicsinek, mint egy C mérettel megáldott hölgy kisebb mellűnek, az alkata miatt. Általánosságban elmondható, hogy a kisebb mellűek kategóriájába sorolható az A és B méret.

Ne csüggedjen – a kisebb melleknek számos előnyük van!
A nyári topok alatt egyáltalán nem kell viselnie melltartót.
Gond nélkül felvehet kosár nélküli, háromszög alakú melltartót vagy fürdőruhát.
Sokkal szélesebb (és gyakran vonzóbb) melltartó-választék tárul Ön elé, mint a nagy mellű hölgyek számára.
Nem nehezedik akkora terhelés a hátára.
A kisebb mellek gyakran praktikusabbak, valljuk be.

Hogy néz ki az ideális melltartó kisebb mellméret esetén?

A megfelelően megválasztott melltartó csodákra képes. Mindössze a megfelelő szabásra van szükség és a melltartó optimális párnázására – és máris nem létezik olyan, hogy túl kicsi mell. A választás során a legfontosabb, mit vár el a melltartótól – a kisebb keblekkel megáldott hölgyek számára készülő melltartók kínálata ugyanis rendkívül széles. Ha csak enyhén szeretné megemelni a melleit, nézzen körül a kismértékben párnázott darabok között. A mellek egyidejű megemeléséhez és optikai nagyításához viszont keresgéljen a háromszög fazonú, kosaras melltartók között. 

A mellek optikai nagyítása kontra kényelem
A mellek optikai nagyítását elérheti díszített vagy ráncolt kosaras melltartóval is. A kényelmet előnyben részesítő hölgyek számára így vagy a kosár nélküli, csipkés melltartók, vagy az ún. bralette darabok jelentik az ideális választást. Azaz, a merevítő nélküli melltartók, amelyek rendkívül kellemes viseletet jelentenek.

Push-up melltartók
A kisebb mellű nők legkedveltebb modelljei közé tartozik egyértelműen a push-up melltartó. Tudta, hogy a super push-up melltartó akár két mérettel is megnövelheti a kebleit? A „push-up” darabok előnyös tulajdonságainak köszönhetően nem kell kés alá feküdnie, vagy aggódnia, ha épp mélyebb dekoltázsú felsőt szeretne felvenni. 

És melyik melltartó nem passzol a kisebb mellmérethez?

Nem teljesen megfelelő melltartó-szabásvonal kisebb keblek esetén az ún. balconette melltartó, különösen a nem párnázott változatban. Ez a melltartófazon nem a teljes kerületük mentén emeli meg a melleket, így azt eredményezheti, hogy dekoltázsa üres hatást kelt.