FEDEZZE FEL A BAMBUSZ FEHÉRNEMU ELONYEIT

27. 05. 19

Most találkozott először bambusz fehérneművel és azon tűnődik, mit látnak benne mások? Akkor engedje meg, hogy bemutassuk minden olyan tulajdonságát és előnyét, amely a gondolatbeli első helyre repíti a fehérneműk világában.

 

Miben más a bambusz fehérnemű?

Talán már találkozott bambusz fehérneművel vagy más textíliákkal, amelyek gyártásához már a 20. századtól kezdve felhasználják ezt az anyagot. A bambusz a megújuló erőforrások közé tartozik, és annak köszönhetően, hogy semmilyen módon nem szükséges a vegykezelése, a rostszálak gyártása során nem kerül bele semmiféle növényvédőszer vagy más vegyszer. Éppen ez különbözteti meg a bambusz fehérneműt a klasszikus pamut fehérneműtől. Ha tovább olvas, azt is megtudhatja, hogy mindez távolról sem csak arról szól, hogy valami ökologikus és bio legyen rajtunk.

 

A bambusz fehérnemű finom, légáteresztő és nagymértékben nedvszívó

Amint a kezébe vesz egy darab bambusz fehérneműt, meglepődik a selyemre emlékeztető lágyságán. Sokan éppen ezért részesítik előnyben, mert valóban kellemes viselet, sehol nem okoz fojtó érzést. Fő előnye azonban a funkcióiban rejlik, konkrétan a nagyfokú légáteresztő és nedvszívó képességében. A bambusz alapú fehérnemű funkcionalitása abban is megnyilvánul, hogy télen melegít, nyáron pedig kellemesen hűsít, mivel mindig pár fokkal hűvösebb marad, mint például a pamut.

 

Ideális az allergiások, a cukorbetegek és a sportolók számára is.

„A tudósok megállapították...” kezdetű mondatok további klisé információkat vezetnek be általában, elismerjük, azonban ebben az esetben a tudósok valóban bizonyították, hogy a bambusz szálakban az ún. „bamboo kun” nevű anyag található, amely kitűnő antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és képes a baktériumok és a penész, sőt, még az arany staphylococcus megsemmisítésére is.  Ezt főként az érzékeny bőrű emberek értékelik, a hüvelyi mycosisban szenvedő nők, de a cukorbetegek is, akiknek különleges igényeik vannak a fehérneműt illetően.

 

Bambusz zokni

Fontos, hogy a cukorbetegek lábaikat folyamatosan szárazon és hűvösben tartsák, amiről épp a bambusz zokni tud megbízhatóan gondoskodni. A cukorbetegeknél azonban nemcsak az optimális testhőmérsékletről van szó, hanem a fokozott komfortérzetről is. A sérült idegvégződések miatt a legtöbb cukorbeteg nem képes időben felismerni, ha egy adott ruhadarab vagy fehérnemű bevág a bőrébe. Amikor észreveszik, gyakran már késő, a testükön pedig rosszul gyógyuló sebek alakulnak ki. A bambusz zokni szerencsére nagyon kényelmes, a viselése során pedig nem kell nyomásfoltoktól tartani.

 

Poradna Tags List

NŐI FEHÉRNEMŰK