MINDEN, AMIT TUDNI SZERETNE A MELLTARTÓKRÓL ÉS A SZOPTATÁSRÓL

13. 12. 18

Amennyiben kisbabát tervez, vagy esetleg már úton is van, minden bizonnyal kérdések tömkelege kering a fejében a szoptatásról és a melltartóról. Milyen melltartó a legideálisabb szoptatáshoz? Egyáltalán, szükség van speciális melltartóra szoptatáshoz? Pontosan erre és az ehhez hasonló kérdésekre adunk választ az alábbi cikkben.

 

 

Mikor vásároljuk meg a szoptatós melltartót?

A szoptatáshoz alkalmas melltartó vásárlásával ne siessen. A mell a terhesség alatt és utána is változik, a melltartó tökéletes méretét nem kell előre találgatnia. A melltartót illetően a legjobb megoldás az, ha a terhesség vége felé kezd gondolkozni róla. Azt ajánljuk, hogy legelőször egy darab melltartóra ruházzon be és meglátja majd a terhesség végeztével, hogy mekkorára nő még a melle.

 

Milyen melltartót érdemes magával vinnie a szülőszobára?

A szülőszobán bőven elegendő, ha az alábbiaknak megfelelő melltartót viszi magával. Azonban számoljon azzal, hogy a hormonháztartás felborulása miatt többet izzadhat, így többször is szüksége lehet rá, hogy cseréljen. Amennyiben valami igazán minőségi darabot szeretne választani, inkább tegye meg ezt szülés után, amikor már tisztábban lát a méretet illetően. Addig pedig nagyszerű szolgálatot tesz a sportmelltartó is.

 

A szoptatós melltartónak kényelmesnek és praktikusnak kell lennie

Szoptatásnál a legfontosabb szempont a kényelem és a flexibilitás, éppen ezért a nők legnagyobb többsége merevítő és kosár nélküli melltartót választ. Sehol nem nyomja a mellet és könnyen ki tudja belőle venni. A melltartó anyagának légáteresztőnek és puhának kell lennie, hogy ne okozzon az érzékeny mellbimbóknak kellemetlen érzetet. Fontos szerepet kap a melltartó pántja, azt javasoljuk, hogy válasszon szélesebbet, mert a nagyobb kényelem mellett így a melltartó jobban tart és könnyebben a helyén marad.

 

Ideális szoptatós melltartó – milyen lehetőségek vannak?

Eljutottunk addig a pontig, hogy megmutassuk milyen konkrét melltartó közül érdemes választania. Nem állítjuk, hogy csak egyféle megoldás létezik, mert minden nőnek valamilyen más szoptatós melltartó a legideálisabb.

 

Speciális szoptatós melltartó

Nagyon praktikus választás a speciális szoptatós melltartó lecsatolható előrésszel, néha A vonalú szabással is, hogy a legkevesebbet kelljen kitakarnia. A szoptatós melltartó előrészét könnyen ki tudja kapcsolni egy kézzel is (amely igen fontos, hiszen a másik kezében a kisbabát tartja), mindemellett pedig az orvosnál vagy mondjuk a postán ez egy igen diszkrét megoldás. Az ön érzékeny melle leginkább a merevítő nélküli melltartónak fog örülni, de természetesen előfordulhat, hogy a melle pár méretet is növekedhet, így mégsem tud majd megszabadulni a merevítőtől. A szoptatós melltartót éjszakára is hordhatja, amenyiben nem tűnik kényelmes megoldásnak az, hogy levegye.

 

Sportmelltartó szoptatáshoz

A nők többsége azonban csak a minőségi sportmelltartóval elégszik meg. Itt is játszik az az elv, hogy a melltartónak kényelmesnek, légáteresztőnek és praktikusak kell lennie. Ha a sportmelltartót könnyen le majd fel tudja venni és az anyag rugalmassága nem gátolja a szoptatásban, nyert ügye van. Ha azt szeretné, hogy mellét szoptatáskor a pamut kényeztesse, próbálja ki az ultrakönnyű Easy  sportmelltartót

 

Klasszikus szoptatós melltartó alátámasztással

A fentieken kívül lehet kapni klasszikus, alátámasztással rendelkező melltartót is. Azonban mindez nem jelenti azt, hogy meg kellene elégedni egy múlt századi kinézettel. Az alátámasztással rendelkező melltartók is lehetnek szépen. Erről leginkább a pamutból készült ultrakönnyű PAMUT MELLTARTÓ esetében tud meggyőződni.

 

Szoptatós szivacsok a melltartóhoz – egyszer használatosak vs. moshatóak

Most, hogy a megfelelő szoptatós melltartót kiválasztotta, marad még egy kérdés: Mit tudunk tenni a kicsöppenő tejjel? Megfelelő szolgálatot tesznek ilyenkor a speciális szoptatós szivacsok, amelyeket a melltartóban egyszerűen el tud helyezni. Választhat mosható vagy egyszer használatos változatot. A mosható a legtöbb esetben kellemesebb anyagból készül, de szülés után a folyamatosan csöpögő tej miatt igazán sokra is szüksége lehet. A legfontosabb, hogy jó légáteresztő és nedvszívó anyagból készüljön, esetleg bambusz vagy kender hozzáadásával.