10 mítusz a melltartókról, amelyeket mindannyian elhittünk

máj. 25., 09:16

A melltartók világában is élnek a mítuszok. Van aki hisz bennük, van aki badarságnak tartja őket, vagy még soha nem hallott róluk. Mindenesetre megérdemelnek most néhány szót, és azt is, hogy lesöpörjük a valótlanságokat az asztalról, egyszer és mindenkorra.


 

1. Már 20 éve ugyanaz a méretem

Néhány jobb üzletben egy vásárlói aszisztens megkérdezi Öntől, szeretné e megmérni keblei méretét. Azok közé a nők közé tartozik, akik a 20 éve ugyanaz a méretem szavakkal elutasítanák a hölgyet? Jusson legközelebb eszébe a tény, hogy kebleink mérete és alakja is az élet során megváltoznak, a hormonok, valamint a felszökött vagy épp leadott kilók hatása okán. Hogyis lehetnénk akkor ennyire biztosak méreteinkben?

 

2. Nem számít a márka, a méret mindig ugyanaz

Néhány nő úgy gondolja, hogy mindegy hol vásárol melltartót, akár a Bellindánál, akár máshol, mindig ugyanazt a méretet kell választani. Valóban egyszerűbb lenne az élet, de sajnos ez a valóságban nincs így. Minden márkának saját standardja van, ez az oka annak, hogy néha nem illeszkedik a melltartó úgy, ahogy azt várnánk.

 

3. A legfőbb támaszt a kosarak nyújtják

És Ön szerint? Melyik az a része a melltartónak, ami a legfőbb támaszt nyújtja? A vállpántok? Dehogyis. A legfontosabb a hátpánt.

 

4. Ne hordjon melltartót, és soha nem lesznek lógó mellei

Talán már Ön is hallott arról a legendáról, mely szerint a melltartó viselése a későbbiekben lógó melleket eredményez. Ez a képtelenség is néhány pontatlan felmérés eredménye. A gravitációnak ellenálló melleket csak genetikai úton, vagy plasztikai sebész segítségével biztosíthat magának egy nő. Esetleg olyan terhességgel, amely után nem szoptatott az anyuka.

 

5. A melltartókat nem kell annyit mosni

Egy megszürkült, jobb idejében még fehér melltartó látványa, melyből madzagok csüngnek mindenfelé, valóban többet mond ezer szónál. Egy igénytelen nőről árulkodik, aki nem törődik magával, és aki nem is mossa a fehérneműit. A melltartó az izzadságmirigyeink közelében simul a testünkhöz, ezért épp annyit kellene mosnunk, mint bármelyik másik fehérneműnket. Optimális 3-5 nap hordás után kell kimosni, de ez nagyban múlik azon, mennyire vagyunk izzadós típusúak.

 

6. Mosógép – a melltartók legnagyobb ellensége

Önnek is belebeszélték a fejébe, mikor még kislányként megkapta az első melltartóját, hogy ezt az alsóneműt nem szabad a mosógépbe tenni? Akkor gyorsan felejtse el az utóbi badarságot, mert ha nem fogja naponta 1000 fordulaton mosni a melltartóját, akkor nem is lesz semmi baja. Ráadásul ma már használhatunk mosózsákot is, amely megvédi a melltartót a mosás során, így nem kell kézközt bajlódnia.

 

7. Átlagos méret? Nem létezik!

Felejtse el a teóriákat, cikkeket és minden állítást, amely szerint viszonylag nagy kebel, vagy viszonylag nagy melltartó. Semmi ilyesmi ugyanis nem létezik. Nap mint nap nők ezrei vásárolnak különféle méreteket - A kosártól egészen J-ig -, úgyh ha valami általánosítható a melltartókkal kapcsolatban, az pont az, hogy semmi sem általánosítható.

 

8. Az új melltartónak legalább az utolsó kapocsban jól kell passzolnia

Ha a melltartó csak az utolsó kapocsban illeszkedik jól, az viselet közben kényelmetlenné válhat. Ha viszont épp a középső kapocsban a legjobb, akkor később még lesz lehetősége állítani rajta.

 

9. Ha melltartóban alszunk, mellrákot kaphatunk

Nem létezik egyetlen tanulmány sem, amely kimutatta volna, hogy a melltartóban alvás mellrákot okozna. A melltartó éjszaka sem bántja a testet, de nem is biztosítja, hogy mellei élete végéig feszesek maradjanak. És a kényelemről már nem is beszélve...

 

10. Túl nagy keblek – csúnya melltartó

Talán Önnek is úgy tűnik, hogy a nagy keblek ára a csúnya melltartó. Pedig egyáltalán nem. Talán kicsit többe kerül és szélesebb körű keresésbe, de a mai világban senkinek sem kell lemondania a szép melltartókról.