Fogalomtár
Zselés melltartó
A zselés melltartó nagyon népszerű fehérneműtípust képvisel. A push-up melltartó a zselés betétekkel gyönyörű és szexi dekoltázst varázsol a tulajdonosa számára. A kivehető gépbetétek nemcsak a mellbőség növelésére, hanem a keblek kiegészítő formázására és kerekítésére is szolgálnak.

Öntapadó melltartó
A láthatatlan, öntapadó melltartó összetartja a melleket és vonzó dekoltázst alakít ki. Pánt nélküli ruhák alá, vagy kifejezetten nagy hátkivágású ruhadarabokhoz passzol. A melltartó diszkréten egymáshoz tartja a kebleket, mégsem lesz látható a ruha alatt.

Balconette melltartó
A kebleknek alátámasztott benyomást kölcsönöz és mindenféle méretű és formájú mellhez passzol. Jellemzőek rá a melltartó legszélén elhelyezett pántok. A kosarak egyenletes benyomást keltenek és úgy néznek ki, mintha alacsonyak lennének. Ez azonban csupán optikai csalódás. A pántjai általában levehetők, így a balconette melltartót viselheti ruha vagy top alatt is, pánt nélkül.

Bandeau melltartó
A bandeau megjelölés alatt egy nagyon kényelmes melltartó rejlik, amelyet viselhet pánt nélküli vagy átlátszó felső alatt is. Ez egy öv, amely egyszerűen átöleli a melleket. Mivel nem túlságosan támaszt alá, elsősorban kisebb mellű nők számára alkalmas.

Bikini bugyi
Ezek a szexi bugyik lezserül állnak a csípőn, az elülső részük pedig élesebben kivágott. Az oldalaikon gyakran látható dekorcsipke vagy cipzár. A bikini bugyi főként a kisebb termetű és fenekű hölgyek számára kedvező.

Melltartó merevítő
A merevítő szilárd részt alkot, amelyet a melltartó alsó részébe varrnak be. Korábban bálnacsontból készítették, napjainkban pedig fémből, esetlegesen műanyagból. A fő célja a melltartó formázása.

Bralette
A kényelmes csipke melltartó puha kosarakkal, mellbélés nélkül enyhe alátámasztással szolgál. Éppen ezért egy rendkívül kényelmes darab, akár még az éjszakai alváshoz is. A dekoratív bralette melltartó nyugodtan helyettesítheti akár a ruházat teljes felső részét is.

Push-up bugyi
Kim Kardashian mintájára ismét trendinek számítanak a kerekded formák. A push-up bugyik feladata a fenék nagyítása és megemelése oly módon, hogy nagyobbnak, szebb formájúnak és kerekebbnek tűnjön. A varrás nélküli push-up bugyi ráadásul diszkréten elrejthető a ruházat alatt.

Dekoltázs
A dekoltázs kétségtelenül vonzza a figyelmet. Egy függőleges barázdaként képzelje el, amely a női keblek között alakul ki. Ez a vonal a mellek egymás felé nyomásával jön létre. A bájosabb dekoltázst push-up melltartóval érhetjük el, amely megemeli a melleket, kitölti az alsó részt és egymás felé nyomja őket.

Melltartó párnák
A párnás tölteteket a melltartó kosarába kell betenni, a feladatuk pedig a keblek alakjának kerekítése, egyidejűleg pedig a megtámasztásuk és optikai nagyításuk. A molitan hab és a gél a leggyakoribb anyag, amelyből melltartópárnákat készítenek. Kivehető párnák léteznek még a fürdőruha felső részéhez is.

Nyakpántos melltartó
Olyan típusú melltartóról van szó, amely a nyak mögött megköthető pántú ruhához vagy tophoz viselhető. A pántjai klasszikusan nem a vállakon ívelnek át, hanem épp a nyak mögött kapcsolhatóak össze. Az ilyen típusú melltartók többségéről a pánt teljesen levehető, így a fehérnemű később ruha, kezeslábas vagy pánt nélküli top alatt is viselhető.