11 érdekes tény a fehérneműk világából

júl. 31., 12:00

Lehet, hogy csodálkozik, de az oly  egyszerű fehérneműhöz számos érdekes és gyakran bizarr tény kapcsolódik. Íme a legnevezetesebbek.


 

  1. Az első igazi melltartót Hermann Cadolle nevéhez kötik 1889-ből. De ennek ellenére az ötlet kivitelezése 1913-ban sokkal nagyobb port kavart, amikor egy hölgy egy bálra készülve a „térdén” varrást találta fel.  Kíváncsi arra, hogy milyen találmány volt ez? Olvassa el a melltartó történetét bemutató cikkünket.

 

  1. Egy népszerű Victoria’s Secret melltartó márka mögött egy férfi áll. A vállalatot 1977-ben Kaliforniában Roy Raymond és felesége, Gray alapította. A fehérnemű gyártás történetének e jelentős mérföldköve annak következménye, hogy Raymondnak elégedetlen volt a fehérneműkkel. 8 év tervezés és kutatás után arra a következtetésre jutott, hogy nincs olyan elérhető és szép hely a piacon, ahol fehérneműt lehetne vásárolni. Így született meg a Victoria’s SEcret.

 

  1. Maradjunk még egy kicsit a Victoria’s Secret-nél. A márka arca lenni legtöbb modell számára egyenértékű a főnyereménnyel. A 37 éves Adriana Lima 2016-ban 231 millió koronát keresett, elnyerve a legjobban fizetett Victoria’s Secret modell címet.

 

  1. Dita von Teese egyet jelent a királynői fűzővel, és hollófekete hajával, szenvedélyes megjelenésével, darázsderekával örökre beégette magát a férfiak retinájára. A jól ismert börleszk táncos és modern címlaplány 20 éve visel fűzőt, és dereka a hihetetlen 40 cm-es méretre húzható össze!

 

  1. Azt mondják, hogy nem a ruha teszi az embert, de a fehérnemű sok mindent elárul. A nők, akik szeretnek tangát viselni, állítólag sokkal extrovertáltabbak, bátrabbak, és magabiztosabbak - nemcsak a nyilvánosság előtt, hanem az ágyban is. Egyetért ezzel?

 

  1. Mit gondol, melyik országban a legnagyobb a nők melltartóméretének az átlaga? Talán a férfiszem számára a legvonzóbb Oroszországban és az északi országokban, főleg Norvégiában és Svédországban, ahol az átlagos melltartóméret a D. Ennek ellenére az amerikai, németországi vagy venezuelai hölgyeknek sem kell szégyenkezniük.

 

  1. A mérleg másik felén az ázsiai hölgyek vannak, akik nemcsak magasságban, hanem mellméretben is alulmaradnak. Hasonló hiányosságokkal küzd Ön is? Legyen magabiztosabb és használja a mágikus push-up melltartót.

 

  1. Az átlagos amerikai hölgynek 21 darab alsóneműje van a szekrényében. Nos, hány alsónemű az ideális? Természetesen, függ attól is, hogy milyen gyakran cserélgeti. Azt mondják, hogy kb. 20 darab bugyi/alsónadrág/bokszeralsó az ideális. Ha az Ön gyűjteménye több darabból áll, bizonyára nem spórol ezen!

 

  1. A nők majdnem 80%-a nem megfelelő méretű melltartót hord.  Nézze meg, hogy Ön is közéjük tartozik-e, és tekintse meg melltartó-vásárlási segédletünket.

 

  1. Egy átlagos nő életében 6 különböző méretű melltartót hord! És Ön? Emlékszik még az első melltartójára?

 

  1. A zoknik első említése Kr. u. 300-500 közötti évekre tehető. Pontosabban, ezek a Nilus deltavidékéről származó kapcaszerű zoknik, amelyek 2 vagy 3 ujjra osztódnak. Két ujjra, hogy a zoknis láb tökéletesen illeszkedjen a szandálhoz. Amint látja, ez a „történelmi” divat napjainkig is fennmaradt.