2022-es őszi trendek: Csillogás, sportos luxus és nagymama pulóverek

szept. 23., 12:00

A trendek arról híresek, hogy folyamatosan háttérbe szorulnak, majd visszatérnek. Nincs ez másképp a 2022-es őszi és téli divatinspiráció terén sem. Hogyan tesz jó szolgálatot idén a nagymama pulóvere, és miért a tűsarkú a legjobb választás a melegítőnadrághoz? Ne hagyja ki a legfrissebb beszámolót a divatbemutatók kifutóiról.


Forrás: Unsplash

  1. Csillámok mindennapi viseletre

Idén a kifutók egy holdfényes karácsonyi vacsorához hasonlítottak. A csillámok, flitterek és fémes anyagok áradata magabiztosan bizonyítja, hogy a csillogó divat nem csupán az ünnepek kérdése. Az olyan márkák, mint a Burberry, a Givenchy és Christian Cowan a New York-i, milánói és párizsi divatheteken mutatták be, hogyan értelmezik a legújabb trendeket.

Meg kell hagyni, a barátnőnkkel való borozgatáskor vagy egy éjszakai bárban töltött éjszakán a csillámló koktélruha viseléséhez kell egy kis bátorság. Másrészt viszont kár, hogy évente csak egyszer adunk neki esélyt, nem gondolja?

  1. Sports luxe divat

Ha a Covid-korszak adott nekünk valamit, akkor az minden bizonnyal a bátorság volt, hogy melegítőnadrágot és szakadt hatású ruhákat viseljünk bárhol máshol is, mint a ház előtt, amikor kivisszük a szemetet. A kényelmes viselet után nehéz újra megszokni a szűk öltönyöket és a szűk farmereket, viszont a világ divattervezői szerencsére tudomásul veszik ezt. A sportos divat így olyan trenddé vált, amely valószínűleg nem fog csak úgy eltűnni. Az olyan ikonikus márkák, mint a Prada vagy a Tory Burch koncepciójában ez főként az úgynevezett sports luxe (sportos luxus) divatot jelenti, amelyben a sportos darabokat dizájner darabokkal kombinálják.

És hogy néz ki mindez a gyakorlatban? Szatén túranadrág, tűsarkú cipővel és a kedvenc retiküllel.

  1. Miniszoknya

Ami a miniszoknya trendet illeti, a tervezők (és a férfiak) véleménye elég egyértelmű: minél rövidebb, annál jobb. Ha azonban zavarja, hogy térd felett ér, válasszon hosszabb változatot. Nem kell aggódnia: a kínálatunkban szereplő téli harisnyanadrágok melegen tartják.

  1. Óriási kötött holmik

Fogadjunk, hogy minden nő rejteget legalább egy bolyhos pulóvert a szekrényében, amit csak otthon, a tévé előtt visel, mert úgy néz ki, mintha a nagyitól örökölte volna. Itt az ideje, hogy megmutassuk a világnak ezeket az antiszociális darabokat is – mert, ha épp divatban vannak valamilyen kötött darabok, akkor azok főként az extrémebbek. A túlméretezett pulóverekhez keressen egy nagy sálat vagy kötött szoknyát is.

  1. Hatalmas kabátok

Ha az őszi szezonban egyetlen darabba fektetne be, szerezzen be egy minőségi gyapjúkabátot. A kabátok trendjei nem sokat változnak, a szabásvonalakat tekintve pedig továbbra is a túlméretezettek dominálnak. A fekete és a bézs még mindig biztonságos választás, de ne féljen egy színes változathoz nyúlni, hogy feldobja vele a borús utcát. Narancssárga, lila vagy sárga színű kabátban jobban fog ragyogni, mint maga Madonna a színpadon.

Könnyű elcsábulni az új divatdaraboktól az üzletekben, de óvakodjon az elhamarkodott vásárlástól. Vegye figyelembe, hogy a ruhák illeszkednek-e a stílusához, és könnyen kombinálhatja-e őket. A divatrendőrség valószínűleg nem fogja ellenőrizni a trendek alkalmazását, de így sem kell őket bosszantani.