2023-as őszi trendek: A rétegezés visszatér a színtérre

nov. 1., 12:00

Az ősz beköszöntével a ruhatár is megújul, a rövid, szellős nyári darabok helyett a kötött, melegebb, földszínű darabok kerülnek az előtérbe. A trend minden ősszel a réteges öltözködés, ami nemcsak modern, hanem egyben praktikus is. A változékony őszi hőmérséklet változatosságot igényel, amit a különböző ruharétegekkel érhetünk el. Ne féljen kombinálni különböző anyagokat, hogy mélységet adjon a szettnek.


Forrás: Freepik.com

Az őszi divat mindenekelőtt a kényelemről és a kreativitásról szól

A divat világában az ősz az egyik legnépszerűbb hónap, mert nagy teret ad a kreatív ötleteknek, a stílusok és színek eddig nem látott kombinációinak. Úgy is mondhatnánk, hogy ősszel minden megengedett: szoknya tornacipővel és melegítőnadrág félcipővel. A színek egyre inkább a visszafogottabb tónusok felé mozdulnak el, már csak a kombinálhatóság kedvéért is, de a merész kiegészítők több mint üdvözlendőek. A korábbi divatbemutatók meghatározták a 2023-as trendeket, és ismét van mire várni. Talán meglepődünk majd a retrospektív elemeken, amelyekről valószínűleg azt hittük, hogy már nem fogjuk divatban látni. A kötött térdzokni és a széles öv, amit a századfordulón a csípőnk körül viseltünk, most tökéletes lenne számunkra.

Forrás: Freepik.com

Viseljen akár földig érő ballonkabátot.

A kabátok elengedhetetlen darabjai gardróbunknak, és nem csak ősszel. A ballonkabát trendje néhány évvel ezelőtt tért vissza, azonban biztosan nem megy sehová. Praktikus darab a többrétegű szettekhez, amely feldobja megjelenését, kiemeli a domborulatait, vízálló kivitelben pedig megvédi Önt az esőtől is. Változékonyságáról nem is kell szót ejteni, próbálja ki saját maga is: egyik nap viseljen hozzá tornacipőt, farmert, baseball sapkát és vessen át egy csíkos melegítőfelsőt vagy pulcsit a vállán, és máris sportos lesz a megjelenése; máskor pedig rejtsen a ballonkabát alá hosszú szaténruhát, cowboycsizmát és egy merész övet - ami pedig az elegancia és nőiesség garanciája. A hosszú kabátok mellett most a hosszú szoknyák, különösen a farmerszoknyák a divatosak.

Forrás: Freepik.com

Mutasson egy kicsit magából is a sok ruha alól

A nejlonharisnyák éppúgy hozzátartoznak az őszhöz, mint a faragott tökök és a lehullott falevelek. Aki nem akar lemondani a nőies ruhákról és szoknyákról, az az őszi és téli hónapokban a harisnyanadrágra hagyatkozik, hogy melegen tartsa magát, de mégis mutasson egy kicsit magából. A nejlonharisnyák világában a szabályok nem érvényesek: a minták, a színek és most már a hímzett feliratok is azt fejezik ki, amit a környezetünknek mondani szeretnénk. A nagyobb kényelem érdekében viseljen bőrhatású leggingset, amely kiemeli az alakját, miközben megadja a kívánt textúrát az őszi szettjének. Széles térdig érő csizmával kombinálva biztosan feltűnést kelt majd, és megragadja a járókelők tekintetét.

Forrás: Freepik.com

A szenvedélyes piros visszatérőt fúj

Ha az idei divathét valamit igazán kiemelt, az a piros szín volt, amely csak úgy ragyogott a kifutókon. Legyen szó kabátról, ingről, nadrágról vagy épp kiegészítőkről, a piros szín magára vonzza a figyelmet, és egy adag vadságot kölcsönöz az adott szettnek. A divatkollekciókban nem lehetett nem észrevenni a piros talpú cipőket, amelyek rendkívül csábítóan mutatnak, különösen a félcipők esetében. Vezesse be Ön is a pirosat a ruhatárába fehérneműk vagy kisebb kiegészítők formájában, amelyek fokozatosan hozzászoktatják ennek a merész, véres színnek a jelenlétéhez.