3 gyakorlat a szexi fenékért és gyönyörű combokért

aug. 28., 08:06

Melyik nő ne szeretne szexi feneket és feszes combokat. De hogyan érjük el? Találtunk 3 gyakorlatot, amelyek segítségével Ön is könnyen formálhatja teste alsó felét. Csak helyesen kell elvégezni őket, és persze rendszeresen. 


Dreppek

Talán már Ön is kipróbált egynéhányat a fárasztó kihívások közül, amelyek arra kényszerítik, hogy nap mint nap dreppeljen, és ez addig működik, amíg a térdei el nem kiálltják magukat – Ebből elég! Ne aggódjon, ez mindenkivel így van, aki nem sajátítja el tökéletesen ennek az egyszerűnek vélt gyakorlatnak a technikáját. Tudja, hogy egésznapos iskolázásokon tanítják a fitnessedzőknek, hogyan kell helyesen guggolásokat végezni? Mi nem fogjuk Önt a részletekkel kínozni, inkább megtanítjuk az alapszabályokat
 
  • Álljunk úgy, hogy lábaink külső élei párhuzamos helyzetben legyenek.
  • Lábaink legyenek akkora terpeszben, amely megfelel a csípőízületünk szélességével egyenlő távolságnak.
  • Tegyünk magunk elé egy széket, vagy valami hasonló tárgyat, amelyben könnyen megkapaszkodhatunk.
  • Tartsuk egyenesen a hátunkat.
  • Keresztcsontunkat nyomjuk lefelé – ebből kifolyólag enyhe nyomást kell éreznünk a hasunkban. Érzi Ön is? Ha igen, akkor épp aktiválta a test „core“-ját, azaz a törzsét. 
  • Most koncentráljunk a talpunkra, testsúlyunkat osszuk szét három pontba – A nagylábujjunk alá, a kisujjunk alá és a sarokra.
  • Most próbáljunk leguggolni, de vigyázzunk, hogy a térdünk ne előzze meg a spiccünket. Térdünket igyekezzünk derékszögben tartani
  • Majd guggoljon olyan mélyen, amilyen mélyen csak tud. A hátunkat végig egyenesen tartjuk, a lumbális csípőnket ne mozgassuk
  • Amikor felállunk, próbáljunk kilélegezni a hasunkba, és enyhén a sarkainkra nyomni a súlyunkat. Ezzel újra aktiváljuk testünk törzsét, így teljes összhangot és testrészeink összedolgozását érjük el. 
 
A tornánál maximálisan koncentráljon a helyes levegővételre. Miért? Ha ügyesen veszi a levegőt, a hasfal izmai is dolgozni fognak, így nem csak szép fenékre, de lapos hasra is szert tehet. 
 

Kitörések

A következő remek gyakorlat, amely segítségével erősítheti fenekét és combjait, a kitörés. Ugyanazok az alapelvek érvényesek most is, mint a guggolásnál, egy kis különbség azonban mégis akad, mégpedig az alaphelyzet felvételénél. Egyik lábát előre kell tennie, másikat pedig a teste mögé. A testnek és a lábaknak egy képzeletbeli tengelyen kell feküdniük, spicceinek előre kell nézniük. Fordítson erre különös figyelmet, főleg a hátsó lábnál. Most nyomja keresztcsontját lefelé, súlyát helyezze az első lábfeje három pontjára, mint mikor guggolást csinált, és kezdheti is a gyakorlatot. Most is figyeljen, hogy a térde ne előzze meg spiccét az első lábnál, és hogy végig helyesen lélegezzen. Kilélegzésnél jöjjön fel és enyhén nyomja súlyát az első lába sarkába. Lélegezzen a hasába. 
 

Nyújtás

Rendes nyújtások nélkül nem lehet testünk egészséges és fitt. A combok elülső részét úgy nyújthatjuk meg, ha féltérdre ereszkedünk (épp, mintha megkérnénk a párunk kezét). Mindkét lábunk egyenes szögben, mi pedig előre nyomjuk a csípőnket, ebben a pillanatban érezni fogjuk a nyújtás kellemes eredményét. De ne feledkezzünk meg a hátsó oldalról sem. Próbáljunk egy kicsit leguggolni, az egyik lábunkat nyújtsuk előre, majd, ha tudunk, kapaszkodjunk meg lábfejünkben. Húzzuk a spiccünket a testünk irányába, majd gyakoroljunk enyhe nyomást a combunkra. A nyújtásnál is figyeljünk oda az egyenes hátra.  
 
Elengedhetetlen a rendszeresség. Ezért szánjon minden nap néhány percet a tornagyakorlatok elvégzésére, majd a nyújtásra. Meglátja, az eredmény nem várat sokat magára, sikeréért pedig bátran jutalmazza meg magát egy csinos fehérneművel a Bellindától.