5 tipp, hogyan hozza ki a legtöbbet a télből (miközben élvezi azt)

febr. 7., 15:31

A tél gyönyörű is lehet - minimum a hegyekben, de lehet meglehetősen tolakodó és elhúzódó is. Ha Ön sem rajong túlzottan a hosszú, fagyos, napsütésben nem bővelkedő napokért, akkor ez a cikk Önnek szól. Mutatunk 5 módszert, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a télből. Vagy legalábbis arra, hogyan próbálja.



1. Szánjon időt saját magára
Egy dolgot nem tagadhatunk le a télről – arra késztet, hogy megálljunk és kezdjünk el többet belül élni. A házunkon belül, és gyakran lélekben is. Míg a nyári időjárás a szabadba csalogat és kedvet csinál a nagy kirándulásokhoz a barátokkal vagy a családdal, vagy egyszerűen csak egy nyugodt időtöltéshez a parkban, esetleg a futáshoz, télen gyakran még annak is örül az ember, ha napközben minél gyorsabban visszatér a meleg szobába, miután kivitte a szemetet. 
 
Ez pedig remek alkalom arra, hogy megvalósítsa azokat a tevékenységeket és ötleteket, amelyeket egész évben halogatott. Tökéletesíteni a főzőtudományát vagy az idegennyelv-tudását, megtanulni fermentálni, varrni vagy képeket festeni – egyszóval, hogy végre elkezdjen dolgozni a képességei fejlesztésén és megvalósítsa az álmait, kicsiket és nagyokat egyaránt. Használja ki az időt, amikor nem zavarja a tűző napsütés vagy az otthon töltött nap miatti lelkiismeret-furdalás. 
 
2. Legyen aktív télen is
Ha Ön is a téli sportok szerelmesei közé tartozik, akkor a tél jelenléte valószínűleg nem zavarja annyira, sőt, épp ellenkezőleg. De ha mégsem, akkor sem kell, hogy zavarja. Rengeteg más olyan tevékenység is létezik ugyanis, amelyekben a kedvét lelheti. A közelmúltban a téli korcsolyázás a jégpályákon nagyon népszerűvé vált, és gyakran tartalmaz egy ún. après ski bárt is, forró italokkal és frissítőkkel. 
Tippünk: Akár korcsolyázni megy, akár újévi fogadalmat tesz, hogy végre lemegy az edzőterembe, ne feledje, hogy a megfelelő sportruházat mindehhez alapvető fontosságú. Egyben pedig a siker egyik első alapfeltétele is. Tekintse meg új, sportos darabjainkat a DIM kínálatából és szerezzen örömöt magának például egy gyönyörű sportmelltartóval vagy egy kellemes anyagból készült pólóval.


3. A hygge ideje
Hallott már a hygge nevű jelenségről? Amennyiben nem, javasoljuk, hogy olvassa el cikkünket: Ősz a hygge ritmusában: Teremtsen nyugodt skandináv hangulatot otthonában. Egyszerűen fogalmazva, a boldogság dán „receptjéről” van szó, amelyhez például csak néhány egyszerű összetevőre van szükség:
 
·         gyertyák, fények és aromalámpák,
·         bolyhos takarók, párnák és egyéb textíliák,
·         egy csésze tea vagy forró csokoládé,
·         társasjátékozás a barátokkal vagy családdal,
·         a kedvenc könyv,
·         egy esti pillanat saját magunkban, egy jó pohár borral vagy whiskyvel a kézben.
 
Gondoljon arra, hogy a hygge a kis dolgokban rejlik, valamint a képességben, hogy még a leghétköznapibb pillanatokat is a lehető legteljesebb mértékben élvezzük. 
 
4. Induljon forraltbor-túrára
Egy téli séta csodálatos módja a napi testmozgás, friss levegő és energia biztosításának szervezete számára. Annál inkább, ha egy finom forralt bor vagy forró mézsör formájú jutalommal egészülnek ki. 
 
5. Melegedjen fel a szaunában
Állandóan szenved a hideg lábaktól, odakinn pedig fázik, hiába visel akár öt réteg ruhát is? Nincs is jobb módja a test felmelegítésének, mint a szaunázás. A szaunázás nemcsak kellemes kikapcsolódás egy hosszú nap után, hanem rendkívül jótékony hatással van a szervezetre is - erősíti ugyanis az immunitást és a szervezet hőszabályozását. Ha rendszeresen jár szaunázni, például heti 3-4 alkalommal, meglátja, hogy általában véve jobban fogja tűrni a telet.