6 tipp, hogyan hangolódjon rá a karácsonyi hangulatra

nov. 23., 08:33

Az idei Karácsony talán kicsit más lesz, mint amit megszokhattunk. Szerencsére a karácsonyi hangulat azonban olyasmi, amit senki sem vehet el tőlünk, még ezekben a bizonytalan időkben sem. Éppen ezért teljes mértékben éljük át most is, mint minden évben. Ha idén még nem ért oda, hogy a Karácsonyról gondolkodjon, próbálja ki tippjeinket, amelyek garantáltan hangulatba hozzák Önt is.


1. Melegítse fel a lelkét forralt borral

Ha ebben az évben még nem indította el a forralt bor szezonját, sürgősen pótolja! Kösse össze a kellemeset a hasznossal – sétáljon egyet a friss levegőn és melegedjen fel egy pohár finom forralt borral az árus ablakából.

 

Tippünk finom házi forralt bor készítéshez: Ha otthonában szeretné elfogyasztani, a saját ízlése szerint készítheti el. Elegendő hozzá egy jó vörösbor, aromás fűszerek (szegfűszeg, csillagánizs, fahéj, narancshéj, stb.) és a karamellizált nádcukor. A bort a többi hozzávalóval lassan melegítse, amíg a felületén buborékok nem jelennek meg. Nem szabad főzni.

 

2. Készítsen saját adventi koszorút

Advent első vasárnapjával a legtöbb magyar háztartásban megjelenik a gyönyörű adventi koszorú, amely egy újabb lépéssel közelebb visz minket a Szentestéhez. Mi lenne, ha idén saját maga készítené el? Szerezzen be egy polisztirol, vagy más anyagból készült korpuszt, és válogasson össze néhány fenyőágat, drótot a rögzítéséhez, ragasztópisztolyt és dekorációs elemeket a saját ízlését tükröző díszítéséhez. Indítsa el a karácsonyi zenéket tartalmazó lejátszási listát, és lásson hozzá az alkotáshoz!

 

Tippünk: Mutatós darabot alakíthat ki egyszerű, szárított narancsszeletekkel, dióhéjakkal és egész fahéjrúddal.

 

3. Írja össze az ünnepi tennivalók listáját

Ha Ön sem tud meglenni mindenféle jegyzet és teendőlista nélkül, ezt a pontot mintha csak Önnek találták volna ki! Üljön le Advent előtt egy nyugodt pillanatra, és kezdje el a tervezést. Írja össze, kinek milyen ajándékot tervez vásárolni, esetlegesen mi az, amit saját maga szeretne elkészíteni, és mi mindenre lesz hozzá szüksége. Tervezze meg a sütemények készítését is – milyen típusúakban gondolkodik idén, és mikor kezdjen hozzá, hogy mindenre jusson idő. Az ilyen listáknak nem szabad megijeszteniük és azt az érzetet kelteniük, hogy semmire nem lesz elég ideje. Épp ellenkezőleg, a céljuk, hogy megkönnyítsék a munkáját és időt takarítson meg.

 

4. Szerezzen be egy adventi naptárat

Úgy véli, hogy az adventi naptár csak a gyermekeknek való? Dehogyis. Próbáljon ki vezetni egyet idén saját magának is. A hagyományos, csokoládét rejtő darabokon kívül számos speciális adventi naptár is létezik, tele miniatűr kozmetikummal vagy egyéb örömszerző apróságokkal, amelyek még kellemesebbé teszik az adventi várakozás időszakát.

 

A kreatív lelkek így párjuk vagy gyermekeik előtt büszkélkedhetnek a saját kezűleg készített adventi naptárukkal, például apró kis ajándékokkal töltött, kis mikulás zoknik formájában. A gyermekek leginkább az édességeket fogják értékelni, párját pedig meglepheti egy új boxeralsóval vagy zoknival.

 

5. Árassza el otthonát a Karácsony mesés illatával

Ön szerint milyen az ünnep illata? Fenyő, a sütőből épp kivett, illatos mézeskalács, fahéj, vagy narancshéj? Egészítse ki a készülődés hangulatát kedvenc karácsonyi illatával gyertyák, illatos viaszok vagy illóolajok segítségével.

 

6. Nézze meg újra kedvenc karácsonyi vígjátékát

Karácsonyi filmek... Nos, igen, számtalanszor végignézhettük már szinte mindet, de újra és újra jó hangulatba hoznak bennünket, mi pedig minden év végén szívesen tekintjük meg őket. Akár a Grinch a legnagyobb karácsonyi kedvence, akár a Reszkessetek betörők, kortyolgasson közben egy bögre forró csokit, és hozza előbbre ezt a programot, hogy már az ünnepek előtt újra átélje az ezernyi élményt és emléket!