7 tipp, hogyan élvezzük (és éljük túl) az őszt

okt. 31., 13:27

Amint odakint korábban kezd sötétedni, és a színes tájat betakarja a szürkeség és a köd, megnövekszik a természetes igényünk arra, hogy bebújjunk a meleg takaró alá, és tavaszig ki se jöjjünk. Nem kár azonban ezért? Az ősz sok olyan örömöt hoz magával, amelyek több mint kellemessé tehetik. Idén kerülje el az őszi mélabút, és merítsen ihletet 7 tippünkből, mit csináljunk és tapasztaljunk meg ősszel.


  1. Csináljon olyan dolgokat, amelyekre nyáron nem jutott idő

Fél attól, hogy az energikus és gazdag élményekkel és kirándulásokkal teli nyár után egy unalmasabb időszak következik? Nézze a helyzet jó oldalát. Nyáron rengeteg élményt szerzünk, egy csapatban vagyunk, eseményeket szervezünk a barátainkkal, viszont annál kevesebbet pihenünk és saját magunkra sem jut időnk. Az őszi átmeneti időszakot használja ki olyan dolgokra, amelyekre nyáron nem volt mód. Olvasson könyveket, kézműveskedjen, alkosson, nézze meg nyugodtan a kedvenc sorozatait vagy filmjeit és lazuljon el. Az ősz arra is ideális időszak, hogy áttekintse eddigi kívánságait és céljait, és elgondolkodjon azon, mi mindent szeretne még elérni az év végéig.

 

  1. Szerezzen be új őszi darabokat

Mikor máskor tudná jobban megmutatni a divat iránti szenvedélyét, mint ősszel? A hűvösebb időjárás, amikor még nem fagy és az őszi napocska még azért egy kicsit melegít, tökéletes az izgalmas felsőrészek rétegezésére és kombinációjára. Viselje kedvenc ruháit, hozzájuk pedig válasszon meleg harisnyát, vagy vágjon neki a bevásárló túrának új őszi darabok felkutatására. A trendi színek idei palettájában a hagyományos bordón, narancssárgán, barnán vagy mustársárgán kívül megtalálhatjuk a lila, a pisztácia vagy rózsaszín árnyalatait is. A hangsúlyosabb színek újjáélesztik őszi ruhatárát és elűzik a nemkívánatos szürkeséget.

 

  1. Melegítse fel magát!

Az emberi szervezet a nyárról őszre történő átmenet során elkezd vágyni a melegre, minden formában – nagyobb kedvet kapunk a kiadós, forró levesekhez, mártásokhoz és fűszeres ételekhez. Hallgasson Ön is a testére és tartsa folyamatosan melegen – nem csak akkor, amikor már libabőrösek leszünk a téltől. Fogyasszon finom forró csokoládét vagy almabort, sütőtök-krémlevest, viselje ultra puha SOFT zoknijainkat és kuckózzon be egy meleg takaró alá, kedvenc könyve olvasásához. És ami a legfontosabb – viseljen atléta trikót, hogy megelőzze a meghűlés vagy gyulladás kialakulását a szervezetben. Legyen tudatában, hogy épp annyira, amennyire gyermekkorában ki nem állhatta ezt a ruhadarabot, életkorunk előrehaladtával, egészségünkre tekintettel egyre gyakrabban viseljük!

 

  1. Üzenjen hadat a kórokozóknak

A párás időjárás és az ingadozó hőmérséklet nemcsak a hangulatunkat, hanem mindenekelőtt az immunitásunkat is befolyásolja, amelyet rendesen próbára teszünk, amint beköszönt az ősz. A megfázás és az influenzajárvány elleni alapvető védelmet az egészséges táplálkozás jelenti – a rengeteg gyümölcs, zöldség, rostban gazdag étel, az egészséges zsírok és az omega-3 zsírsavak, az elegendő mennyiségű testmozgás és friss levegő. Néha azonban ez nem elég, és az immunitásunkat rendszeresen meg kell erősíteni megfelelő étrend-kiegészítőkkel is – ilyenkor jó szolgálatot tesznek az echinacea cseppek, a cink és a C-vitamin.

 

  1. Menjen el egy szép őszi kirándulásra

Használja ki az időt, amikor a természet ezerféle színben pompázik, miközben a talajt a lehulló levelek borítják – vigye el családját vagy barátait egy meghitt őszi sétára. A városokban ilyenkor termelői piacok és őszi mulatságok közül választhat, a természet pedig a lélegzetelállító tájakat kínálja.

 

  1. Díszítse fel otthonát!

Ősszel sokkal több időt töltünk otthon, mint nyáron, tehát minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy kényelmes és barátságos legyen. Nem kell mindjárt több ezret költenie új dekorációra és bútorra, hanem elegendő ötletesen felhasználni a természet ajándékait, például a fenyőtobozokat, berkenye bogyókat, színes leveleket, szárított virágokat vagy gesztenyéket, amelyekből könnyen gyertyatartókat, vázadíszeket és őszi koszorúkat készíthet.

 

  1. Gyűjtse össze a terményeket, és legyen szezonális

Hiányoznak a lédús gyümölcsök és a nyári termés? Ne essen kétségbe, élvezze mindazt, amit a természet ősszel nyújt nekünk – illatos friss alma, körte, sütőtök, burgonya, gomba vagy épp a dió. Főzzön be, süssön lepényt és próbáljon ki új recepteket, amelyekkel utánozhatatlanul csábító illatok lenghetik be otthonát.