7 tipp, hogyan mossuk a melltartóinakt

nov. 7., 08:01

Egy jól illeszkedő melltartó aranyat ér minden nő életében. Hogy ezeket a kincset érő darabokat sokáig megőrizzük, igazán jól kell bánnunk velük


1. Vegyen mosózsákot

A finom szitás anyagból készült zsákok megakadályozzák, hogy a melltartó a többi ruhaneművel keveredjen, megvédik a mosógépet a melltartóból esetlegesen kibomló drótoktól, amelyek a dobban károkat okozhatnak. Melltartóját így kíméletesen moshatja, és minimalizálja a csipkét érintő balesetek esélyét is. Mosás előtt a melltartó pántját kapcsolja össze. 
 
A kitömött melltatók mosásához vásároljon speciális labda alakú zsákot, amely megvédi a kosarak alakját a mosás alatt. 
 
Tipp: Géllel kitöltött melltartóit csak kézzel mossa. 
 
 

2. A maximális hőmérséklet 30°C

Alacsony hőmérsékleten mossa melltartóit, maximum 30 °C-on. Válassza a kímélőprogramot, vagy a kézi mosás programot a mosógépén. Soha ne csavartassa ki. 
 
Tipp: Mosás előtt keresse meg a melltartó címkéjén álló ajánlást. Csak úgy lehet biztos a dolgában, ha betartja a gyártó által előírt bánásmód minden pontját.
 
 

3. Használjon kényes anyagokhoz megfelelő mosóport

Melltartói mosásához használjon kényes anyagokhoz megfelelő mosóport vagy folyékony mosószert. Semmilyen esetben se adagoljon öblítőt. A melltartók elasztikus anyagból készülnek, melyet az öblítő tönkre tesz, így aztán fehérneműje elveszti rugalmasságát. 
 
Tipp: Próbálja ki a mosópor helyett  a babasampont, kevésbé habzik! ;) 
 
 

4. Világosat a világossal, sötétet a sötéttel

Tartsa be az alapvető szabályt – világos fehéneműt világos anyagokkal mosson, sötétet pedig a sötétekkel. Csak így akadályozhatja meg, hogy melltartója elszíneződjön. 
 
Tipp: Kifakult fehérneműinél alkalmazza nagyanyáink trükkjét. Melltartóját áztassa éjszakára erős feketeteába. Reggel öblítse át hideg vízben, és hagyja megszáradni. Természetes nude színe lesz. 
 
 

5. Melltartóit ne szárítsa szárítóban, és ne is vasalja őket

A nedves melltartókat terítse ki, és hagyja őket megszáradni. Ne tegye ki őket a tűző napra, és semmiképpen se használjon szárítót. A száraz darabokat gondosan tegyük el fiókunkba úgy, hogy kosarai ne törjenek meg. Ha egyszer a kosár megtörik, már nem sikerül az eredeti alakját visszaállítani.

 Tipp: Szárításnál tegyen melltartója alá egy kendőt. 

 

6. Hogyan bánjunk el a foltokkal

Néha egyszerűen csak ott terem egy folt a melltartónkon, amelytől gyorsan meg is szeretnénk szabadulni. Vásároljon kedvenc drogériájában kényes anyagokra alkalmazható speciális fehérítőt, vagy tüntesse el a besárgult foltokat epeszappan segítségével, ez utóbbit hagyja 15 percig hatni, majd mossa ki a fehérneműt. Ha csak a pántok színeződtek el, használjon Vanish-t. 
 
Tipp: Frissítse fel melltartója fehérségét egy kis sütőporral, melyet mosáskor a mosópor mellé adagolhat.
 
 

7. Kézi mosás 

Vannak melltartók, amelyeket nem tehet a mosógépbe, így nincs más választása, kézzel kell kimosnia őket. Hogyan járjon el ebben az esetben?
  • Engedjen a mosdóba hideg vizet. A biztonság kedvéért hőmérővel ellenőrizze a víz hőmérsékletét.
  • Öntse a mosószert a vízbe, majd helyezze bele a melltartót. Mártsa egészen bele, majd hagyja hatni minimum 5 percig
  • Egy finom szivacs segítségével tisztítgassa meg a melltartót. Vigyázzon, ne essen túlzásba, erőszakos mozdulatokkal megsértheti a melltartó anyagát!
  • Újjai közt nyomogassa ki a vizet a melltartóból, akassza fogasra, így hagyja lógva megszáradni
 
 

 

A Bellinda cookie-kat használ a legjobb szolgáltatások nyújtásához. A folytatással beleegyezik a cookie-k használatába a Bellinda weboldalán. Olvasson tovább