A Champion márka századik évfordulóját ünnepli!

ápr. 30., 14:48

Magabiztos, trendi és magas színvonalú. A Champion sportszermárka az amerikai egyetemeken született meg, azóta pedig hosszú utat járt be. Az amerikai sportvilág elválaszthatatlan részévé vált és felöltöztetett élvonalbeli sportolókat és zeneművészeket is. Ünnepelje Ön is velünk a Champion márka alapításának 100. évfordulóját és ismerje meg a történetét!  


Champion férfi pamut póló – klasszikus szabás, kiváló tavaszra/nyárra.

 

A legendás „C”

1940-1950-ben a Champion Knitwear Company logóin megjelent egy célba futó bábu alakja is. Később, a hetvenes és nyolcvanas években a márka elkezdte kihímezni a logóira a klasszikus piros és kék betűt, fehér háttér előtt. A jellegzetes „C” betűt magában foglaló logó később, 1950 és 1960 között született meg és mind a mai napig díszíti a márkát. 

Champion férfi pamut boxer – alkalmas hétköznapi viseletként és sporthoz

 

A bajnokok márkája

A Champion márkát világszerte kedvelik a sportolók. Az igazi bajnokok és általánosságban az amerikai sport szimbólumává válik. A Champion a világon elsőként jelent meg a piacon kifordítható pólók és „lélegző” nejlon hálós anyag gyártásával, amely napjainkban is a kosárlabda mezek alapját képezi. Egy óriási mérföldkövet jelentett az 1970-es év, amikor is a márka az amerikai sport ruházatának fő forgalmazójává vált, egyúttal pedig mind a 27 NBA-csapat hivatalos beszállítójává. A márka a Barcelonában 1992-ben megrendezett olimpiai játékok legendás bajnokságán is felragyogott, ahol az ún. Dream Team játszott, élén a legendás Michael Jordannel.

 

Champion divatos sportmelltartó

 

A celebek is Championt viselnek

Napjainkban a Champion a laza sportos divat szinonimáját jelenti, amelyet a trendi retró formatervezés és a minőségi darabok jellemeznek. A márkát már rég nem csak a sportolók viselik, hanem a zenei művészek is, például Selena Gomez, a népszerű influenszerek, vagy az olyan modellek, mint például Kylie és Kendall Jenner.