A mozgás, mint szenvedély: 6 tipp a tevékenységekre, amelyek végre Önt is magukkal ragadják

máj. 31., 06:56

Az edzőtermek és a sportközpontok lassan újraélednek, a fitneszkedvelők pedig újra elkezdik formába hozni magukat. Úgy érzi, egy ekkora szünet után a sportolás terén hiányzik a motivációja? Próbálja ki a következő 6 sporttevékenység egyikét, amely végre magával ragadja és el sem engedi!


 
 
1. Body Balance
Ha túl lassúnak találja a jógát, és nem fogja sokat használni a klasszikus erősítéshez, menjen el egy Body Balance órára.  A jóga, a tai chi és a pilates által ihletett tevékenységről van szó, amely erősítő, nyújtó és lazító gyakorlatok sorozatát ötvözi. Egy ideig tehát úgy érzi, mintha dinamikusabb jógát gyakorolna éppen, kecses tánccal tarkítva, majd ismét a nyújtásra összpontosít. Ahogy a neve is sugallja, a Body Balance célja az egyensúly megteremtése a testben. Higgye el, hogy abszolút frissen és „zennel telve” hagyja majd el az óra helyszínét.
 
Nagyszerű motiváció lehet a mozgás elkezdésének egy új sport fehérnemű. Lepje meg magát a kényelmes, mégis csinos Champion sportmelltartóval vagy a klasszikus szabású, kényelmes bugyival
 
2. Paddleboard
Nyugodt evezés a vízen, kalóriaégetéssel és barnulással kombinálva? Ez úgy hangzik, mint egy álom!
A napsütéses napok száma idén ugyan nem volt még túl magas eddig, de amint megérkezik a nyári kánikula, menjen el barátnőjével vagy párjával egy jót paddleboard-ozni. A szörfdeszkához hasonló deszka segítségével ugyanis szinte teste összes izmát megdolgoztatja – egyensúlyt kell tartania ugyanis, egyidejűleg pedig evezni, ha előre akar haladni a tó vagy folyó felszínén. A kezdők számára a legjobb egy felfújható vagy polietilén deszka, amely szinte tönkretehetetlen, valamint egy állítható hosszúságú vario evezőlapát. Jó szórakozást kívánunk!
Forrás: Unsplash.com
 
3. Pole dance
Első pillantásra a rúdtánc egy rúdon végzett táncnak tűnhet, amely ellentmond a fizika minden törvényének. E gyönyörű táncos sportág lényege azonban sokkal mélyebben rejlik. A profi rúdtáncosokra viszonylag magas követelmények vonatkoznak – kiváló fizikai adottságokkal kell rendelkezniük, rugalmasnak kell lenniük, ráadásul nem árt, ha jó tánc- és zenei érzékkel áldották meg őket. A kezdőknek azonban elegendő a szenvedély is, valamint a vágy aziránt, hogy átlépjék a saját határaikat. A kecses tánc- és fitnesz elemek során ugyanis teljesen megerősítheti az egész testét, emellett egy bizonyos belső szabadság-, és magabiztosság-érzetre is szert tehet.
 
4. Kick-box
Szeretné teljes mértékben átélni a sportolás élményét, a kizárólag női tevékenységek pedig meglehetősen hidegen hagyják? Akkor adjon egy esélyt a kick-boxnak. A kick-box ugyan az egyik legnehezebb harcművészeti ág, de a kezdő órákon sok olyan nővel vagy kevésbé jó fizikai adottságokkal rendelkező férfivel is találkozhat, akik csupán a fizikai kondíciójukat szeretnék javítani, vagy elsajátítani az önvédelem alapjait. Mindenekelőtt a rúgások és ütések helyes technikája a fontos ugyanis. A szabályok pedig, amelyek megkülönböztetik a kick-boxot az utcai verekedéstől, harcművészetté emelik.  A kick-box erőt, motivációt, egyúttal pedig bátorságok nyújt Önnek, hogy bármilyen helyzetben kiálljon magáért.

Forrás: Unsplash
 
5. Trambulin/jumping
Aki nem ugrál, ... !!! Aki pedig valóban hatékonyan és gyorsan szeretne kalóriát égetni, jobb, ha mielőbb részt vesz egy jumping órán. A kisebb, speciális trambulinokon végzett aerob edzés a gyors és lassú ugrásokból, dinamikus sprintekből és erőelemekből áll, amelyek egyúttal tökéletes kardio edzést is jelentenek. Röviden – a rendszeres ugrálás során levezetheti az energiáit, csökken a testsúlya, bónuszként pedig a termelődő endorfin jó hangulatot teremt. Mi többet is kívánhatnánk még egy sportágtól?
 
6. CrossFit
Szereti a kihívásokat és van kedve egy alaposan megizzasztó edzéshez? Jelentkezzen be CrossFit-re – ez egy egyszerű, azonban fizikailag aránylag megterhelő gyakorlatsor, amellyel megerősítheti teste különböző részeit. Ez egy olyan funkcionális edzésfajta, amely főként olyan gyakorlatsorokból áll, mint például a négyütemű fekvőtámasz, a guggolás, a fekvőtámasz vagy a kitörés, amelyben nemcsak a sebességre, hanem a helyes technikára is figyelni kell. Egy CrossFit óra általában egy óra hosszat tart és kisebb, lelkes csoportokban végzik, ahol a résztvevők kölcsönösen versengenek egymással a legjobb időért. A klasszikus köredzéseket hasonló szellemben állítják össze, de azokat szünetek szakítják meg.  Az első lépések kicsivel nagyobb kihívást jelenthetnek, de amint egyszer „megérinti” a CrossFit, garantáltan a szívéhez nő majd.