Aggódik a megereszkedett mellek miatt? Tudja meg, hogyan erősítheti meg őket újra!

júl. 2., 09:03

A szépségideálok ugyan változnak, de a feszes és kerek mellek változatlanul közéjük tartoznak. Sajnos még azon kiválasztottak is közülünk, akik ilyenekkel büszkélkedhetnek, idővel néhány tényező miatt elveszíthetik már-már tökéletes idomaikat. Mit tehetünk, ha feszes melleinknek hirtelen nyoma sincs?


Megereszkedett mellek, vagy amikor a mell alakja változik

A női mell alakja természetesen megváltozik az élet folyamán. Ezért meglepő módon nemcsak a terhesség és a hozzá kapcsolódó szoptatás a felelős, amelyek nagymértékben csökkentik az emlők feszességét. A gravitáció, az öregedés, vagy a testsúly jelentős változásai szintén hozzájárulnak ehhez.

 

Vitaminok, krémek és gélek – valóban hatnak?

Amint elérünk abba a fázisba, amikor a megereszkedett melleink elkezdenek aggasztani, a legnagyobb valószínűséggel a kezdeti kétségbeesésünk „csodaszernek” titulált vitaminok és tabletták szedéséhez visz majd minket. A meggyőző reklámok szinte csodákat ígérnek, amelyekre azonban a legtöbbször nem kerül sor. Az igazság az, hogy semmilyen krém vagy tabletta nem tudja megjavítani a kötőszövetek feszességét. A melleit ezért megfelelően hidratálja már akkor, amikor még feszesek és gondoljon arra, hogy a terhesség alatt a dekoltázs kétszer annyi gondoskodást igényel.

 

A megfelelően megválasztott melltartó csodákra képes

Kencék és más készítmények helyett inkább minőségi melltartó vásárlásába fektessen. A melltartó ugyan nem fogja tartósan megemelni a melleit, de önbizalmat ad minimum azokban a pillanatokban, amikor vonzónak szeretné érezni magát. A feszes és szexi dekoltázst a minőségi push up melltartóval érheti el, amely szükség esetén akár két számmal nagyobb kebleket is varázsol. Még mielőtt hozzálátna a megfelelő melltartó kiválasztásához, útmutatónk szerint alapos mérést végezzen, hogy a melltartó valóban jól illeszkedjen. Különösen a push-up melltartóknál fordul elő könnyen, hogy a mellek az anyag széle mentén nem túl esztétikusan „túlcsordulnak”, ha például kisebb méretet választ, mint amellyel valójában rendelkezik.

 

Melltartóink között a Mercedes kategóriába egyértelműen a Wonderbra push up melltartók tartoznak. Akár egy gyönyörű melltartóra van szüksége mindennapi használatra, vagy push up melltartóra wow hatással, a Wonderbra kínálatában biztosan megtalálja az Önnek leginkább megfelelő darabot.

 

Gyakorlatok a mellek feszesítésére

Ugyan a testmozgás nem állítja helyre teljesen a megereszkedett mellet, mindenesetre a mellizmok, különösen a felsők erősítése során a mellek optikailag feszesebbé válnak. A bőr elaszticitása javul az edzésnek köszönhetően, a mellek pedig hirtelen nem tűnnek annyira megereszkedettnek.

 

Ha biztosra akar menni, végezzen fekvőtámaszokat – annak érdekében viszont, hogy a kívánt hatást érje el, technikailag helyesen kell végrehajtani őket. Olvassa el kapcsolódó tanácsainkat a következő cikkben: 3 nagyszerű gyakorlat mellfeszesítéshez – és psszt – 1 titkos tipp. A könnyű súllyal végzett kitartó mozdulatok szintén kiválóan működnek – a cikk szerint ezeket is kipróbálhatja.

 

A mellek megemelése és modellezése

Ha pedig még a gyakorlatok sem hatnak és a mellek megereszkedése valóban elviselhetetlen, a kockázatosabb, azonban nagyon népszerű módszer a mellfeszesítésre a mellek megemelése és modellezése, más néven: mellplasztika. Ennek viszont csak a legutolsó megoldásnak kellene lennie, orvosi ajánlásra. E beavatkozás során a mellek nagysága ugyanolyan marad és csupán az alakjuk változik. Ha a szülés után tervezi a modellezést, a szakértők azt javasolják, hogy a szoptatás és a műtéti beavatkozás között legalább 6 hónap teljen el.