Állásinterjúra készül? Eldöntötte már mit vesz fel?

márc. 19., 11:06

Az első benyomás az első találkozás alkalmával már körülbelül 8 másodperc alatt megfogalmazódik bennünk. Ezt követően semmi esélye az embernek a javításra. Mit is vegyünk tehát fel, hogy pozitív hatást keltsünk, és beivódjunk a leendő főnökünk emlékezetébe?


 

Az aprólékos felkészülés alap

Szinte minden sikeres állásinterjú mögött alapos felkészülés áll. Épp ez alatt a felkészülés alatt ismerheti meg jövőbeli munkahelye cégkultúráját, majd ez alapján készítheti elő a megfelelő outfitet. Egy ingatlanfejlesztő irodába ugyanis másképp készül és öltözik fel az ember, mint mikor egy kreatív PR irodába szeretne elhelyezkedni. Ez utóbbi esetében nem kell a szigorú dress code-hoz tartanunk magunkat, bátran elődrukkolhatunk legszínesebb énünkkel.

 

Ruha, szoknya vagy kösztüm?

Azt vegye fel, amiben a legjobban érzi magát. Persze azért tartsuk magunkat bizonyos határokhoz, és ne válasszunk cicanadrágot és sportcipőt, ezek társaságában ugyanis már az ajtóban leíratjuk magunkat. Másrészt viszont ne préselődjünk szűk kösztümökbe se, amelyben kényelmetlenül feszengenénk, ha egyébként nem vagyunk hozzászokva viseletükhöz. Döntsön egy finom semleges színű blúz mellett tértig érő szoknyával. Természetesen minden legyen rajtunk tiszta és vasalt. 

Tipp: A merész minták, állatmotívumok vagy a mély dekoltázs egy állásinterjúra nem valók. Legyen decens, stílusát pedig hangsúlyozza kiegészítőkkel.

 

Milyen harisnyát válasszunk?

Ha létezik olyan dolog, aminek valóban semmi keresni valója sincs egy interjún, hát azok a mezítelen lábak. Essen a hó vagy tűzzön a nap, mindig húzzon minőségi nájlonharisnyát a nagy napra, esetleg melegebb harisnyanadrágot, ha az időjárás ezt követeli. Ha bizonytalan, hogy a testszínű vagy a fekete a nyerő, próbálja fel mindkettőt outfitjével és cipőjével, majd döntsön a megérzése szerint. Ha pedig fagyos napokon kell helyt állnia, és félti lábait a hidegtől, a válasz a termo harisnyanadrág. Próbálja ki például meryl szálas THERMO THIGHTS harisnyánkat, melengető és attraktív – egyszerűen ellenállhatatlan.

 

A cipő a hab a tortán

A cipő kiválasztásánál képzelje el, hogy a HR-es tetőtől talpig végigméri majd. Ugye nem akarja, hogy mikor tekintete a cipőjére kerül, egy sárviadal, vagy egy tengerparton eltöltött gondtalan nap jelenjen meg lelki szemei előtt. Ragaszkodjon a klasszikus zárt orrú félcipőhöz, ideális esetben egy feketéhez. Természetesen a legfontosabb a tisztaság. Egy téli interjúra pedig nyugodtan húzzon csizmát. A sarok és a lábszár magasságával viszont vigyázzon, ne essen túlzásba.

Végezetül pedig még emlékeztetnénk az örök szabályra, mely szerint a kevesebb néha több. Ez egy állásinterjú esetében kétszeresen igaz. Kinézetét enyhe make uppal teheti teljessé, majd egy csepp a kedvenc parfümjéből, és fel is tette az i-re a pontot. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy a sikerhez elengedhetetlen a mosoly, a helyes testtartás és a szemkontaktus. Nincs más hátra, minthogy gratuláljon magának, a felkészüléssel ugyanis a siker felét már a zsebünkben tudhatjuk.