Divat trendek 2023 tavaszára: Öltözzön fel stílusosan a virágzó napokra

ápr. 11., 12:00

Az áprilisi napsütés bújócskát játszik velünk, míg a téli kabátok a hosszú tél után készen állnak arra, hogy elrakjuk őket. Ön pedig valószínűleg már alig várja a könnyedebb darabokat és a réteges öltözködést, amelyek majd felváltják őket. Mit mondanak a kifutók és a vezető divattervezők az idei tavaszi ruhatár összeállításáról? Inspirálódjon a szezonális trendjeink egy további részéből.



Forrás: Unsplash

Színek? A szivárvány idén nem jelenik meg

Mindenki meglepetésére az idei tavaszi színpaletta nagyon szerény és visszafogott. Míg 2022-ben a lila volt az év színe, idén a fekete és a kobaltkék viszi majd a prímet. Lesznek azonban finomabb árnyalatok is – ha már túl édesnek találja a vattacukrot, legalább vegye magára. A rózsaszín candyfloss nevű árnyalata nem csak szatén alapon mutat tökéletesen, és minden nőt gyengéd tündérré varázsol. Csak vigyázzon a méhekkel. Vagy inkább a férfiakkal?

Virágok 3D-ben

Az is szokás, hogy kora tavasszal virágos rétek jelennek meg az üzletek polcain, és ez idén sem lesz másképp. Felejtse el azonban a virágmintákat, és hagyja magát elvarázsolni a háromdimenziós virágmintákkal a blúzokon, ruhákon és kalapokon. Idén az olyan márkák, mint a Prada, a Dior és a Carolina Herrera feltűnő, figyelemfelkeltő részleteket mutattak be.


Forrás: Pinterest

Ez csodálatosan hangzik, de hogyan és hol lehet viselni egy ilyen divathóbortot? Egyszerűen – szerezzen be egy fehér, fekete vagy pasztellszínű ruhát virágos elemmel, vegye fel hozzá combfixeink valamelyikét, rejtőzzön el egy nagyméretű napszemüveg mögé és induljon el este büszkén. Olyan egyszerre pajkos és csábító öltözékben, amelyben egyetlen hollywoodi pin-up girl sem vallana szégyent.

Nadrágkosztümök

Ha nincs oda a ruhákért és más abszolút nőies elemekért, akkor a következő bekezdés Önnek szól. A laza esésű, semleges színű nadrágkosztümök trendje ismét megmutatja, hogy a férfi és női divat közötti határok elmosódása a divatforradalom egyik legjobb mérföldköve volt. Az úttörő e tekintetben Coco Chanel volt, aki elsőként dobott piacra női nadrágot. Maga a nadrágkosztüm pedig Marlene Dietrich német színésznőnek köszönhetően írta be magát a történelembe. De nem csak az. Néhány évvel később az alacsony bokacsizma, a szmoking és a ballonkabát is neki köszönhetően vált klasszikussá.


Forrás: Pinterest

Tippünk: A kosztüm kiválasztásakor fontos, hogy jó minőségű anyagból készült darabot válasszon, ideális esetben lenvásznat vagy organikus pamutot, valamint megfelelő szabásút. A lazább, egyenes szabás lezsernek tűnik, és szinte minden alkatnak jól áll.

Prímabalerinák

Emlékszik még a díszített lapos talpú cipők, az úgynevezett balerinák divathullámára? Remek, akkor porolja le a régi cipősdobozt, vagy fusson a cipőboltba, mert újra eljött az ő idejük. És hogy mit várhatunk ettől a nosztalgikus áramlattól? Határozottan többet, mint egy szoknyás prímabalerina megjelenés. A balerinák ugyanis híresen jól megértik magukat például a széles vagy harang alakú nadrágokkal.


Forrás: Pinterest

Tippünk: Balerina cipő viselése mezítláb? Dehogyis. Ne áldozza fel a kényelmet, és válasszon balerina cipőkhöz való alacsony  zoknijaink közül, amelyek tökéletesen követik a cipője formáját.

Csatlakozzon a hadsereghez

A katonai divat, és különösen a cargo nadrágok határozottan megmozgatták a divatvilágot. Egyetlen híresség vagy divat influenszer sem engedhette meg magának, hogy ne fotózkodjon lezser, szellős, zsebes nadrágban. És bár az elmúlt hónapokban a skinny farmerek visszatéréséről beszéltek, az igazság az, hogy a zsebes, bő nadrágok még mindig divatosak. A kényelem egyszerűen győzedelmeskedik, és ennek így is kell lennie.


Forrás: Pinterest