Drágább kontra olcsóbb melltartó. Van közöttük különbség?

máj. 27., 12:01

Míg néhány nő nem adja alább luxus melltartónál, mások megelégszenek a csupán párszáz forintért vásárolt darabokkal is. Csakhogy... várhatunk-e egyáltalán csodát egy mindössze párszáz forintos melltartótól? Vagy itt csupán a vonzó megjelenésért fizetünk? A melltartók közötti árkülönbségről szóló mai cikkünkben megvitatjuk, mi is a helyzet ezekkel a különbségekkel.


A melltartó ára nem mindig jelent garanciát annak minőségére

Először is szeretnénk tisztázni, hogy a melltartó ára nem garantálja automatikusan annak minőségét. Lehet szó épp egy világhírű márkáról is, amelytől első osztályú minőséget vár, mégis, alig egy évig tart az adott darab jó állapotban. Az ilyen esetben ténylegesen csak a márkát kell megfizetni, vagy épp a luxus kidolgozást.

A melltartó minőségét mindenekelőtt az anyaga, a kidolgozása, egyúttal pedig az határozza meg, hogyan törődünk vele. Javasoljuk, hogy a melltartókat kizárólag finom, hálós anyagból készült védőzsákban mossa, legfeljebb 30°C-on. Ami az anyagukat illeti, a melltartók gyártásához a leggyakrabban poliamidot használnak, elasztán vagy pamut keverékével. Bár az anyag nem különbözik annyira, a fő különbséget éppen a kidolgozásban tapasztalhatjuk. Az olcsó melltartók ugyanis nem olyan erősek, és sokkal könnyebben kinyúlnak, már néhány viselés után is.

Tippünk: Szeretné, hogy melltartója, akár drágább, akár olcsóbb, sokáig újnak tűnjön? Olvassa el ezt is: 7 tipp a melltartó helyes mosására.

DIM márkájú, csipkés, merevítős melltartó

 

A drágább melltartó gyakran tovább is tart

Ha az általános üzletláncok által forgalmazott, olcsóbb darabokat vesszük és összehasonlítjuk őket egy minőségi, több ezer forintba kerülő melltartóval (például egy Wonderbra márkájúval), nagy bizonyossággal elmondhatjuk, hogy a drágább melltartó több évig szolgálja majd Önt, sok esetben jóval tovább, mint az olcsóbb darab. Ezáltal sok évig nem lesz gondja a melltartóvásárlásra.

 

Adjon esélyt egy „jobb” melltartónak

Semmiképp sem arra szeretnénk buzdítani, hogy azonnal dobja ki minden melltartóját és cserélje le őket kizárólag több ezres, luxus darabokra. Biztosan jó ötlet azonban adni egy esélyt a drágább daraboknak is, hogy legalább egy „jobbat” beszerezzünk. Maga is összehasonlíthatja így az árban eltérő melltartókat, nemcsak a minőség szempontjából, hanem például a melltartó illeszkedését tekintve is. Konkrétan például az öntartó melltartóknál fontos, hogy az adott darab úgy álljon, mintha ránk öntötték volna, egyúttal pedig tökéletesen tartson. És ha tudja, hogy ezt a Wonderbra öntartó melltartó tényleg tudja, ne habozzon egy másodpercig sem, és adja meg dekoltázsának azt, amit megérdemel!

Wonderbra márkájú push-up melltartó

A Bellinda cookie-kat használ a legjobb szolgáltatások nyújtásához. A folytatással beleegyezik a cookie-k használatába a Bellinda weboldalán. Olvasson tovább