Egyszerű recept lábaink otthoni ápolásához

márc. 19., 12:13

A lábaink nap mint nap hordozzák egész testünk súlyát, és szinte minden szervünkkel összeköttetésben állnak, így kijár nekik a jó bánásmód. Főleg most, hogy itt a tavasz. A szandálok már egészen biztosan repdesnek örömükben, hogy végre kiszabadulnak a szekrényből. Most egy olyan wellness rituálét mutatunk be, amely mindössze 30 perc alatt fürdőszobája kényelmében elvégezhető.


 

Száraz vagy nedves pedikűr?

Mint ahogyan a szépségszalonokban, otthon is két fajta pedikűr közül választhat: száraz vagy nedves. A száraz pedikűrnél kimarad a lábáztatás, és a nedves pedikűrrel ellentétben itt nem használunk szikét, csak csiszolót. 

 

A száraz pedikűrt főleg a cukorbetegeknek ajánljuk, illetve olyan nőknek, akiknek lábai hajlamosak a gombás megbetegedésekre. Rengeteg féle csiszoló kapható a piacon otthoni használatra, mi mégis inkább a száraz pedikűrt profi kézre bízzuk, és otthon a nedves pedikűrnek adunk teret.

 

6 lépés a tökéletes és egészséges lábakért:

 1. Kezdje azzal, hogy legalább 30 percet az estéből önmagára szán.

 

 1. Először is készítsen egy finom illatos lábfürdőt. A forró víz fellazítja a megkeményedett bőrt, ezért lesz az áztatás tökéletes előkészület a további műveletekhez. A fürdő hatását felerősítheti fürdősó alkalmazásával, különösen jó választás a cickafarkot és a tengeri moszatot tartalmazó fürdősó. Egy csepp a kedvenc illóolajából pedig ellazítja minden  érzékét.

 

 1. Kb. 15 perc relaxálás után szárítsuk meg lábainkat, vegyük kezünkbe luffa szivacsunkat, és kezdjük is a peeling masszázst. A rövid hámlasztás során megszabadulunk az elhalt bőrrétegtől, talpaink pedig bársonyosan puhák lesznek.

   
 2. Ha igazán ápolt lábakat szeretne, habkővel kezelje a még tökéletlen részeket.

   
 3. A szárítás után jön a legfontosabb lépés – a hidratálás. Ha még nem szerzett be kifejezetten lábápolásra való krémet, megteszi bármilyen sűrűbb állagú krém is. A legideálisabb esetben a krémet kedvese kezébe csúsztatva bevonja a játékba őt is. Ha viszont nem hajlandó drágábbik fele beszállni a kényesztetésbe, kénytelen  lesz saját kezeibe venni lábai sorsát.

   
 4. Ha igazán selymes lábakra vágyik, fejezze be azzal a procedúrát, hogy a bekrémezés után vastag zoknit húz. Ha ezt ízlésesen akarja megoldani, válassza a SOFT SOCKS női zoknijainkat, amelyekben olyan érzése lesz, mintha csak felhőkön sétálna. A zoknit fent hagyhatja éjszakára is, így adva át magát és lábait az igazi hidratáltság mámorának.

 

Tipp: Száraz gyűrött bőrének enyhülést bambuszvaj, kókuszolaj vagy méhviasz tartalmú E-vitaminos krém hozhat.

 

Ezt a rituált hetente egyszer mindenképp engedje meg magának, és itt-ott emelett menjen el profi pedikűröshöz is. Büszkélkedjen magazinokban is helyt álló lábaival, ne csak nyáron!

 

A Bellinda cookie-kat használ a legjobb szolgáltatások nyújtásához. A folytatással beleegyezik a cookie-k használatába a Bellinda weboldalán. Olvasson tovább