Hatásos tippek, amelyek segítségével felmelegedhet a téli napokon

jan. 24., 08:45

A radiátort ölelgeti párja helyett, mert folyton fázik? Akkor talán jól jön most néhány felmelegítő tanács, hogy hogyan tartsuk testünket melegben anélkül, hogy öt réteg ruhát öltenénk magunkra. Ne hagyatkozzon csak a szerelemre és a fiatalságra, és olvasson tovább.


 

A lábakat melegben tudni – az alap

Amikor fagyott végtagokkal jön haza, na azzal oldja meg a helyzetet, hogy maximumra tekeri a radiátort. Ezzel a testét inkább csak egy kisebb sokknak teszi ki, ahelyett hogy segítene rajta. Az emberi szervezetnek télen a 20 Celsius-fokos hőmérséklet teljesen megfelelő, úgyhogy eszeveszett fűtés helyett inkább forduljon a zoknis fiókhoz. Egy meleg téli zokni tökéletesen felmelegíti majd, válassza például a női SOFT SOCKS zokniainkat.

Hogy kint fagypont alatti a hőmérséklet, még nem jelenti azt, hogy hóembernek kell öltöznie. Nyugodtan viseljen szoknyát vagy ruhát, csak ne feledkezzen meg a meleg harisnyanadrágról. Tartsa melegen lábait, és egyúttal legyen vonzó a meryl szálas THERMO harisnyát választva.

 

Immunitását erősítse a zuhanyban

Egy hosszú téli séta után nincs is jobb, mint befeküdni egy forró vízzel teli kádba – ezt nem is vitathatjuk. Ellenállóképességét viszont sokkal inkább erősítheti a zuhany alatt a hideg és meleg víz váltogatásával. Eleinte eltökéltséget kíván, de később ez is csak megszokás kérdése. Kezdje rövidebb intervallumokkal, majd a meleg vizet fokozatossan csökkentse, míg végül úgy nem érzi, hogy a Jeges-tengerben sem rezzenne meg a lába.

 

A megfázásra mondjon gyömbért

A friss gyömbér kivonat természetes és nagyon hatásos pajzs a megfázás ellen. Ráadásul felmelegít. Kísérletezzen bátran ezzel a növénnyel, és tegyen egy-két kiskanálnyi reszelt gyömbért a levesbe, curry-szószba vagy akár a reggeli smoothie-jába.

 

Télen is tornázzon

Kevesen vagyunk, akiknek télen is kedvük lenne futócipőt húzni, de épp ilyenkor értékeli testünk a leginkább a mozgás jótékony hatását. Nem kívánkozik ki a hidegbe? Akkor válassza a konditermet vagy otthonát és tartson egy jóga-órát.

 

Még mindig fázik? Akkor süssön valami jót. A salátákat cserélje levesekre, használjon erősebb fűszereket, chillit, kurkumát vagy garam masalát.

 

Használja ki a tél adta lehetőségeket, és nezze a dolgokat mindig pozitívan – ha nyáron gubózik be otthonába, az bűn, de télen senki sem kérheti számon. :)