Hogyan befolyásolja a fehérnemű egészségünket? 7 kérdés és válasz, amit érdemes tudni

márc. 25., 10:52

A fehérnemű a legtöbbünk számára mindennapos ügy, mégis kevesen vannak tisztában az egészségre gyakorolt hatásával. Melyek a fehérnemű által okozott leggyakoribb egészségügyi problémák? A tanga pedig valóban egészségtelen? Megválaszoltuk az Ön számára a fehérneművel és annak egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatos 7 leggyakoribb kérdést.


 
 
  1. Melyek a nem megfelelő fehérnemű által okozott leggyakoribb egészségügyi problémák?

A nem megfelelően kiválasztott szabásvonalú vagy anyagú alsónemű az enyhe bőrproblémáktól kezdve az intim területeken egészen súlyos mycosist, húgyhólyaggyulladást és egyéb kellemetlen fertőzéseket is okozhat. A rosszul kiválasztott melltartó esetén fennáll a hátfájás vagy a fejfájás kockázata, főként a túl szoros kerület vagy vállpántok esetén. 

 

  1. A klasszikus bugyi, a tanga vagy a rövidnadrág típusú alsónemű a megfelelőbb a hölgyek számára?

Ami a bugyi megfelelő szabásvonalát illeti, különösen fontos szerepet játszik a kényelem és az egyéni preferencia. Egészségügyi szempontból a legmegfelelőbbek a klasszikus bugyik vagy az úgynevezett franciabugyik, azaz a nem túl nagy kivágású nadrágrésszel rendelkező alsóneműk, ahol csak minimális vagy semmiféle bevágás nem fordulhat elő. Nem mondhatjuk, hogy a tanga kifejezetten egészségtelen lenne, azonban a gyakori viselését inkább nem ajánljuk. Általában ugyanis mesterséges és nem túl funkcionális anyagokból készülnek, ami gyakran nedves környezet kialakulásához vezet az intim részek területén, annak következtében pedig nőgyógyászati problémákhoz, különösen az arra hajlamosabb hölgyek esetében. Ezenkívül a fertőzések kockázatát az a tény is alátámasztja, hogy sor kerül az anyag súrlódására a végbélnyílás és a hüvelynyílás között.

 

  1. Azonban az urak is több lehetőség közül választhatnak. De vajon egészségügyi szempontból melyik elfogadhatóbb: a fecske, a boxeralsó, vagy a lazább szabású alsónemű?

Az egészség és a kényelem szempontjából egyaránt ideális választás a szűkebb fazonú fecske, amely mindennapi viseletként és sportoláshoz is alkalmas, mivel jól illeszkedik, kellő támaszt nyújt, mégsem szorít sehol. Hasonlóan népszerűek a rendkívül közkedvelt boxeralsók is, amelyek körül szintén számos vita zajlik a megnövekedett spermiumtermeléssel összefüggésben. Ezt nem lehet sem cáfolni sem megerősíteni a férfi termékenységet befolyásoló tényezők nagy számára tekintettel.

 

  1. Milyen anyag a legjobb a hétköznapi viseléshez vagy sportoláshoz?

A mindennapi viselethez elegendő a pamut alsónemű vagy a szintetikus anyagok keverékét is tartalmazó alsónemű, amely rendkívül puha és kellemes. A pamut, mint szilárd anyag azonban nagyon hosszú ideig szárad, a modern, mesterséges anyagok viszont rosszul szívják fel az izzadtságot, így a sport során nélkülözhetetlen a funkcionális alsónemű, amely képes a víz elvezetésére és az intim részek szárazon tartására.

 

  1. Biztonságos alsóneműt viselni éjjel is?

Igen, ha a megfelelő méretű és szabásvonalú alsóneműt választja. Éjjel inkább a klasszikus és lazább szabásvonalakat részesítse előnyben, a csipkés tangát és a merevítős melltartót pedig inkább felejtse el. Az alsóneműnek feltétlenül illeszkednie kell és kényelmesnek kell lennie.

 

  1. A hölgyek gyakran szívesebben választanak szűkebb alsóneműt, mint lazább szabásvonalút. Milyen egészségügyi következményekkel járhat mindez?

A túl szoros bugyi a gyakori viselés esetén irritációt, bőrpírt vagy kisebb kopást okozhat, amelyek ideális környezetet biztosítanak a hüvelyi gyulladás és a mycosis kialakulásához.

 

  1. Az alakformáló alsónemű szintén nagyon közkedvelt a nők körében. Valóban nem okoz semmiféle egészségügyi problémát?

Ha egy nő nem viseli minden nap, biztosan nem kell aggódnia az egészségügyi problémák miatt. A modern, alakformáló alsónemű, amelyet nálunk, a Bellindánál is megtalál, a kellemes anyagának köszönhetően nem szorít, ezáltal nem akadályozza sem a vérkeringést sem a légzést, mint például a feszes alakformáló fűzők.