Hogyan mossuk a férfi alsóneműt

jún. 22., 11:06

Szeretné, ha alsóneműje jónéhány mosást kibírna? Akkor olvasson tovább, mert most megismerkedhet a boxeralsók, fecskék és tréningnadrágok mosását megkönnyítő praktikákkal. 


Utazzunk vissza az időbenFérfi gombos pamut boxer

Talán emlékszik még a mesékre, amelyekben a nők a patakparton térdelve mosták a szennyest a csobogó vízben, miközben megbeszélték a mindennapok történéseit. A szabad szombatját biztosan nem így képzeli el a barátnői társaságában, de ha el tudna különíteni pár percet a kézi mosásra, a legnagyobb szolgálatot tenné a férfi alsóneműknek. A kézi mosás ugyanis a legkímélőbb módja a fehérnemű tisztán tartására. Miért? Ha kézközt mos, a ruhadarabok nem súrolják majd a mosógép belsejét, így megkímélheti szálaikat. Ha úgy dönt, kipróbálja a kézi mosást, tartsa be ezeket az egyszerű alapszabályokat:  

  • Hideg vagy langyos, körülbelül 30°C-os vízben mosson
  • Használjon jó minőségű mosóport
  • Funkcionális alsóneműről van szó? Ebben az esetben inkább mellőzze az öblítő használatát. Az öblítő ugyanis csökkenti az anyag vízelvezető- és szívóképességét 
  • A foltokra vigyen fel egy kis folteltávolítót vagy marhaepe szappant, hagyja hatni néhány percig
  • A mechanikus mosás előtt hagyja ázni egy pár percig a ruhadarabot a mosóporos vízben
  • Ezt követően finoman tisztítsa meg ujjaival az alsónemű teljes felületét
  • A legjobb, ha odakint szárítja a fehérneműt, de vigyázzon, az erős napsütésben hamar kifakul az alsónemű színe

Modern mosótechnikák

Ha nem lett elragadtatva a kézi mosás ötletétől, akkor sincs baj. Elég, ha figyelmessen elolvassa az alsónemű címkéjét, és az ott leírtak alapján jár el. A legfontosabb dolog, amelyre figyelnie kell, hogy hány fokon moshatja az adott darabot. Semmiképpen se lépje túl ezt az ajánlott maximális hőmérsékletet, mert a végén még egy barbie méretű fehérneműt talál a mosógép alján. 
 
Mielőtt még feltűrné ingujját, és belekezdene a mosásba, bizonyosodjon meg arról, hogy megfelelően szétválasztotta-e a szennyest. Fehér ruhadarabjait mindenképp válassza el a többitől. Minél több szín szerinti csoportba osztja ruháit, annál tovább őrzik majd meg színeiket. A ruhák osztályozásánál vegye figyelembe az anyagot is. Mosógépe mindenbizonnyal más programot ajánl a pamut és a szintetikus anyagok mosásához. A legújabb mosógépeken pedig már külön, kifejezetten alsóneműk mosására kifejlesztett programot is választhat.  
 

Szerezzen be néhány segítőt

A legkedveltebb férfi alsóneműk közé tartoznak a fehér darabok. Nincs is min csodálkozni, a klasszikus fehér boxeralsók egyenesen istenien festenek egy lebarnult férfi testen. Legalábbis addig, amíg az alsónemű be nem szürkül. Hogy ezt elkerülje, használjon speciális, kifejezetten fehér ruhadarabokra kifejlesztett mosóport vagy gélt. Könnyen beszerezhet mosodai fehérítőt is a drogériákban, vagy ügyes kis cipzáros táskákat, melyek megvédik az alsónemű szálait a mosógépben fenyegető sérülésektől.