Kedves Vásárlóink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket az év végi szállításunkról raktárunk leállása miatt. Utolsó rendelési lehetőség, ami még karácsony előtt megérkezik: 2021.12.15. Első rendelés: 2022.01.05. Köszönjük megértésüket!

Hogyan mossuk és szárítsuk az alakformáló, a funkcionális és a csábító fehérneműt?

nov. 29., 13:44

Az, hogy a melltartót nem kellene csak úgy bedobnia a mosógépbe a többi ruhanemű mellé, egyértelmű. De mi a helyzet az alakformáló, funkcionális vagy szatén fehérneművel? Ezek bizony a mosás és szárítás során külön figyelmet igényelnek. Olvassa el egyszerű útmutatónkat a speciális darabok mosására és szárítására, hogy meghosszabbítsa azok élettartamát.


Ha nem biztos abban, hogy melltartóját a megfelelő hőmérsékleten és módon mossa-e, olvassa el 7 tippünket a melltartó mosására. A teljes körű információkat pedig a harisnyanadrágok, zoknik és boxer alsók gondozásáról itt találja: Hogyan törődjünk fehérneműinkkel?

 

Most pedig térjünk a tárgyra: mitől olyan különleges az egyes speciális fehérneműdarabok ápolása?

 

  1. Hogyan kezeljük az alakformáló fehérneműinket?

Egyes nők tökéletes alakjának hátterében az alakformáló fehérnemű áll, napjaink fenomenális találmánya, amely egyetlen pillanat alatt szexi idomokat és lapos hasat varázsol. Egyedülálló anyagának köszönhetően fokozott rugalmassággal rendelkezik – olyan tulajdonságokkal, amelyeket leginkább kézi mosással őrizhet meg, ideális esetben langyos vízben végezve.

 

A mosás során részesítse előnyben a természetes szappanokat a mosóporok helyett – a bennük lévő fehérítő adalékanyagok károsíthatják a finom szálakat. Ha lehet, használjon finom ruhaneműhöz való mosószert vagy klasszikus, Marseille típusú olívaszappant. Az alakformáló fehérneműt az öblítőszerek is károsíthatják, ezért inkább kerülje azokat. Mosás után hagyja szabadon megszáradni, és semmiképp ne szárítsa szárítógépben, és ne vasalja.

 

  1. Hogyan ápoljuk a thermo és funkcionális fehérneműinket?

Ha azt szeretné, hogy a funkcionális fehérneműje a lehető leghosszabb ideig tartós legyen, tartson be néhány alapszabályt a mosása során. A thermo fehérneműt akár mosógépben is moshatja (ideális esetben kifordítva), anélkül, hogy károsítaná a tulajdonságait. Azonban válasszon inkább gyapjúhoz vagy műszálas anyagokhoz való, kímélő mosóprogramot, vagy akár a kézi mosóprogramot is, amelynek a hőmérséklete nem haladhatja meg a 40 °C-ot. A thermo fehérnemű aránylag gyorsan szárad, ezért nem kell szárítógéppel terhelnie.

 

Hogyan kezeljük a funkcionális fehérneműt? A mosógépben történő kímélő mosás, öblítőszer nélkül nem árt neki, bár ahány anyag, annyi ápolási igény. A mosás és szárítás megfelelő módjáról leginkább a címke árulkodik, amelyet gondosan olvasson el, mielőtt esetlegesen levágná. A funkcionális fehérneműt kézzel is moshatjuk, de csak óvatosan – ne gyűrjük meg vagy dörzsöljük vadul. A funkcionális tulajdonságok megőrzéséhez a klasszikus mosópor helyett használjon speciális tisztítószert funkcionális ruházathoz, amelyet minden outdoor boltban megtalálhat. A funkcionális ruházatot a mosás után hagyja szabadon megszáradni, a szárítógép ugyanis károsíthatná a finom szálakat és a membránokat.

 

  1. Hogyan ápoljuk a csábító fehérneműinket?

A csábító fehérnemű, szatén köntösök vagy a további, nagyon finom anyagból készült darabok esetén előbb ellenőrizze a ruhadarab belső oldalán található címke utasításait. A mosás hőmérséklete semmiképp se haladja meg a 30 °C-ot. A csipkés fűzőket vagy a szatén ingeket bevarrott párnákkal csak kézzel mossa, a mosógép visszafordíthatatlanul károsíthatja őket. Érdemes azonban óvatosan eljárni a kézi csavarás során is. E darabokat ismét hagyja szabadon megszáradni, és kerülje a radiátoron vagy a közvetlen napfényen történő szárítást a biztonság kedvéért.

 

A Bellinda cookie-kat használ a legjobb szolgáltatások nyújtásához. A folytatással beleegyezik a cookie-k használatába a Bellinda weboldalán. Olvasson tovább