Hogyan öltöztessük fel kisbabánkat nyáron? A fő a légáteresztő viselet

júl. 21., 12:00

Trópusi hőség, eső, hűvös esték – ez a nyár helyenként az áprilist idézi, a megfelelő öltözködés kérdése pedig nemcsak a felnőttek, hanem a legkisebbek számára is felmerül. Melyik body a jobb? Valóban elég egy réteg ruha a babának? Ez nem túl kevés? Cikkünkben választ kaphat azokra a kérdésekre, amelyekkel sok édesanya szembesül nyáron.



Forrás: Unsplash

Közelítse meg egyszerűen a kérdést: Ön mit visel nyáron?

Egy újszülöttet a napsütéses napokon felöltöztetni határozottan pihentetőbb, mint több réteg téli ruhába bújtatni, és aggódni, hogy fázni fog. Ennek ellenére a nyári babadivatnak is lehetnek buktatói – a baba nem hevülhet fel túlságosan, a ruháinak légáteresztőnek kell lenniük, ugyanakkor védeniük kell a baba érzékeny bőrét a naptól.

Egy réteg elég, de egy plusz réteg is jól jöhet

Ahogyan Ön is szeretné, hogy a hőségben komfortosan és könnyedén érezze magát, a gyermeke is ugyanezt várja el. Ezért a rétegek számát igazítsa az aktuális időjáráshoz, és különösen ahhoz, hogy saját maga is mit szándékozik viselni – elviselhetetlen hőségben egy felső tényleg elég. A babakocsi aljában pedig elfér egy könnyű kis szvetter vagy pamut takaró, meglátja, este jól fog jönni, akárcsak a farmer. Ha a hőmérséklet 20-25 Celsius fok körül van, nyugodtan válasszon hosszabb ujjú bodykat vagy rövidnadrágban végződőket és pamutzoknikat, különösen, ha nyári szellő fúj. A biopamuttal fedett bőr továbbra is lélegezhet, ami ajánlott. A sapka vagy kalap szintén magától értetődő kell, hogy legyen, amikor a napon tartózkodik.

A könnyű és légáteresztő anyagok, elsősorban a biopamut mellett tegye le a voksát

A pici babák teste még nem rendelkezik hőszabályozó képességgel, ezért ne becsülje alá a minőségi ruhaanyag kiválasztását. A pamut, a biopamut, a merinógyapjú vagy a muszlin kiváló minőségű, lélegző anyagok, amelyek tökéletesen felszívják a nedvességet, és tökéletesek a meleg napokon. Egy légáteresztő anyagú pamut body vagy egy könnyű overall ideális választás nyáron, és garancia arra, hogy a baba kényelmesen érezze magát.

Mit tegyünk a babakocsiba nyáron?

Nyáron gondoljon úgy a babakocsira, különösen a sötétebb színűre, mint egy üvegházra. A belső hőmérséklete sokkal magasabb lehet, mint a külső hőmérséklet, és a felszerelését ehhez kell igazítani. Felejtse el a pólyát és a pólyatakarót – egy szövetpelenka és egy könnyű takaró vagy kendő elegendő a baba betakarására megfázás esetén. Ügyeljen arra is, hogy ne fedje be az egész babakocsit pelenkával, különben alig lehet majd alatta levegőt kapni. A modern babakocsik manapság már számos kiegészítővel rendelkeznek, a napernyőtől kezdve a szúnyoghálón át a praktikus napellenzőig.