Hogyan tároljuk a fehérneműinket, hogy helyet takarítsunk meg a szekrényünkben (és időt is egyúttal)?

febr. 26., 16:14

Fehérneműs szekrénye egy kaotikus helyre emlékeztet, reggel pedig egy örökkévalóság, amíg két egyforma zoknit talál? Akkor ez a cikk Önt is érdekelheti. Különösen, ha helyhiánnyal küzd a szekrényében. Tippeket adunk a fehérnemű tárolására, hogy könnyen kiigazodjon közöttük és hogy még egy kis helyből is kihozza a maximumot.  


Hol tároljuk az alsóneműnket?

Ha van rá lehetősége és elég helye, a fehérneműt fiókban vagy más kihúzható dobozokban tárolja. A fiókok praktikus, áttekinthető és kevésbé káoszra hajlamos megoldást jelentenek. Nagyszerű segítséget nyújthatnak a fiókon belüli szövet elválasztó rekeszek, amelyeknek köszönhetően az egyes darabokat szisztematikusan elválaszthatja egymástól. 

Ha a fehérneműit klasszikus szekrényben, a többi ruhadarab közé vegyülve tárolja, fennáll annak a veszélye, hogy belekeverednek a többi ruha közé, vagy valahová mélyen a szekrény hátsó részébe kerülnek. Ha valamilyen okból mégis így kell tárolnia a fehérneműit, helyezze az egyes darabokat kisebb dobozokba, esetlegesen alacsonyabb dobozokba.

Hogyan tároljuk a bugyikat?

Ha járt már valaha Victoria’s Secret üzletben, valószínűleg Ön is észrevette, hogy a bugyik tárolása a fiókokban egymás fölött történik. Ez csak abban az esetben jó megoldás, ha a bugyik szintjére elegendő egy fiók. A mindennapi életben azonban valószínűleg több bugyira kevesebb fiók jut. A legegyszerűbb és legpraktikusabb módszer az, ha a bugyikat úgynevezett tekercsekbe csomagoljuk.

Tekercsbe csomagolás
Ha a bugyikból kisebb hengereket formáz, rengeteg helyet takaríthat meg, mivel azokat egymásba is rakhatja. A tekercseket különösen akkor fogja értékelni, ha hasonló szabásvonalú bugyijai vannak többségében és fokozatosan tudja leszedni őket felülről haladva. Ha ugyanis a tekercsek között túl sokat keresgél, széteshetnek.

Hogyan lássunk hozzá?

Terítse szét a bugyikat, az alsó részüket húzza fel a derékrészhez és készítsen belőlük „téglalapot”.
Az egymásra rakott bugyikat tekerje össze tekercsbe.
Helyezze a fiókba és már készen is van.

Halomba rakás
A második típusú tárolási mód főként a klasszikus szabásvonalú bugyikhoz passzol, vagy azokhoz, amelyeket nem lehet tekercsbe rakni. Az ún. lapos fehérnemű-tárolási módról van szó, hasonlóan a pólókéhoz. Az ilyen módon tárolt bugyikat aztán áttekinthető halmokba rakhatja.

Hogyan lássunk hozzá?

A bugyi alsó részét hajtsa fel a derékrészre.
Az oldalait hajtsa befele.
Szükség esetén még egyszer hajtsa össze.

 

Hogyan tároljuk a zoknijainkat?

Tényleg szükség van rá, hogy a zoknikat valamiféle speciális módon rakjuk össze? Nem, de erősen ajánlott. Amint ugyanis csak egymás mellé teszünk két zoknit és berakjuk a szekrénybe, elég valószínű, hogy összekeverednek és felesleges helyet foglalnak majd a szekrényben. És a legutolsó, amire vágyunk a reggeli sietségben, hogy két egyforma zoknira kelljen vadásznunk.  

Próbálja ki az általunk ajánlott két egyszerű módszer valamelyikét, és máris nyert ügye van!

Gömbbe csomagolás 
Rakja egymásra a két zoknit és hajtsa félbe. 
Vegye a kezébe a zoknit, a felső zokni gumis részét nyissa meg és húzza át rajta a csomagot kifordítva.
A csomag belsejét egyengesse el, és már készen is van.

Egymásba rakás 
A zoknikat egymásba is rakhatja.

Tegye egymás fölé a két zoknit keresztben, hogy a sarokrészüknél találkozzanak.
Az alsó zokni orrát hajtsa a csomag közepébe, és tegye ugyanezt a felső zoknival is.
Ezután hajtsa be a felső zokni tetejét.
Ezáltal egy „zsebet” kap – amelybe behajthatja a zokni maradék részét.

Hogyan tároljuk a melltartóinkat?

Arról, hogy Hogyan tároljuk a melltartónkat, hogy megőrizze a formáját?, már írtunk egy külön cikkben. Olvasson tovább és állapítsa meg, nem szenvednek-e a melltartói a szekrényében .