Hogyan tároljuk a melltartónkat, hogy megőrizze a formáját?

jún. 20., 10:00

Minél jobban törődünk a melltartónkkal, annál tovább fog tartani. Eközben ahhoz, hogy a melltartó gyönyörű maradjon és megőrizze a formáját a vásárlást követő több éven át, a helyes tárolásuk is hozzájárul. Olvassa el, melyek a melltartók legmegfelelőbb tárolási módjai, illetve, hogy mit kerüljön a tárolásuk során.


 

Alapvetően elég, ha betart néhány tárolási szabályt:

  • A melltartót ne hajtsa össze, hagyja nyitott állapotban.
  • A kosaraikat ne hajtsa át egymásba, különben dudorok vagy horpadások képződnek bennük.
  • Utazás során mindig különítsen el helyet melltartói számára a csomag tetején.
  • A csipkével díszített darabok számára mindig több helyet biztosítson, hogy ne szakítsa ki őket a többi melltartó kapcsa.

 

Fiókok

A legpraktikusabb, egyúttal pedig leginkább helytakarékos megoldást a fiókok jelentik. Melltartóit egyszerűen belehelyezheti egymás mögé, így biztos lehet abban, hogy alakjuk nem változik meg. E tárolási mód esetén többek között azt is értékelni fogja, hogy az áttekinthetően elrendezett melltartók mindegyike szem előtt van, így reggel nem kell átkutatnia az egész szekrényét kedvenc melltartójáért.

 

Fogasok

Egy másik, kissé nagyobb térigényű tárolási megoldást a fogasok jelentik. Ezekre a melltartóit középre akaszthatja, azaz félbe hajtva, amivel rengeteg helyet takaríthat meg, vagy klasszikus módon a pántjainál fogva akaszthatja fel, blúzaihoz hasonlóan. Ha inkább a másik lehetőséget választja, azáltal is helyet takaríthat meg a gardróbjában, hogy valamelyik egyszerű internetes útmutató segítségével néhány akasztót egymás fölé illeszt.

Amint azt talán kitalálja, a nem öregedő melltartók titka nemcsak a kíméletes tárolásban, hanem a helyes mosási módban is rejlik. Ismeri már 7 tippünket a melltartók helyes mosására?