Hogyan válassza ki a megfelelő méretű melltartót

nov. 5., 14:39

Minden negyedik nő rá nem illő melltartót visel. És Ön? Vegye elő a centimétert, mert most végre megtudhatja, melyik méretet szabták Önre. 


Ha bevág a melltartópánt, felcsúszik a melltartó a hátán, elállnak a kosarak, szúrják a merevítők, vagy szorítja a melltartó, akkor a legnagyobb valószínűséggel rossz méretű vagy nem megfelelő kosárméretű darabot választott.

 

Milyen egy megfelelő melltartó?Hogyan válassza ki a megfelelő méretű melltartót

  • támasztást ad a melleknek
  • kerülete tökéletesen illik testére, nem csúszik el
  • pántjai nem vágnak be a vállon, és nem is csúsznak le a vállról
  • a pántok a melltartóval 90 fokos szöget zárnak be
  • ha előredől, mellei nem csúsznak ki a kosarakból
  • egyenes testtartásban sem buggyanak ki keblei, és nem is bújnak meg a kosár alján
  • a merevítők melleit pontosan körbeölelik egészen a hónaljáig anélkül, hogy kellemetlenül nyomnának 
  • a nap folyamán egyszer sem kell a helyére igazgatnia

 

Hogyan válasszam ki a megfelelő méretet

Eljött a centiméter ideje. Vetkőzzön le, az alsóneműt hagyja magán, álljon egyenesen. Kitömött vagy push-up melltartóban ne vegyen méretet magáról, a méretek így nem lesznek pontosak. Most megmérjük a mellkas kerületét és a mellbőséget. 

  • Vegye a centimétert, és mérje meg a mellkas kerületét közvetlen a mellek alatt, kilégzés után.
  • Majd csúsztassa a centimétert felfelé a legszélesebb terültere, azaz a mellbimbók magasságába. Vigyázzon, ne tartsa a centimétert túl szorosan – ne vágjon be, de ne is legyen túl laza. A kapott méret a mellbőség

Bizonyosodjon meg róla, hogy  méretvételkor a centiméter a hátán is egyenes volt. Használjon tükröt vagy kérje partnere vagy barátnője segítségét. 

 

Hogyan használja a mérettáblázatot

A mellkas méretéből, melyet a mellek alatti kerület ad, le kell vonnia 5-10 centimétert. Ezt azért kell megtennünk, mert a melltartók elasztán szálai rugalmasak, ráadásul idővel a viselet során az anyag kicsit megnyúlik, egyszóval így elkerülhetjük, hogy a melltartó hamar a kukában végezze. Vásárláskor a melltartót az utolsó helyen kell bekapcsolnia, hogy később a nagyságot szabályozhassa. Már a próbafülkében meggyőződhet arról, hogy a melltartó tökéletesen illeszkedik-e - ha felemeli karjait, akkor sem csúszik el a helyéről.
 
Számoljon azzal, hogy a méretek csak körülbelüliek, és márkától függően különbözhetnek. Ezért nagyon fontos, hogy felpróbálja a melltartót, hogy valóban lássa, Önre szabták-e. Ha nem passzol tökéletesen, próbáljon fel egy kisebb, ill. nagyobb méretet, vagy válasszon kisebb vagy nagyobb kosárméretet. 
 
Ha segítségre van szüksége a melltartó méretének megállapításához, használja a Bellinda táblázatát, melyet az alábbi link alatt talál: Bellinda melltertók mérettáblázata.

 

A Bellinda cookie-kat használ a legjobb szolgáltatások nyújtásához. A folytatással beleegyezik a cookie-k használatába a Bellinda weboldalán. Olvasson tovább