Köszöntse az őszt mosollyal az arcán: 7 dolog, amivel sikerülhet

szept. 22., 06:39

Ön is a nyár lelkes rajongója, és amint beköszöntenek az alacsonyabb őszi hőmérsékletek, elmúlik a jókedve? Ezzel nincs egyedül. Az új évszakkal nemcsak az időjárás és a természet változik, hanem a bioritmusunk is. Fegyverkezzen fel a megfelelő felszereléssel, hogy az idei őszt már mosolyogva fogadhassa.


1. Őszi divat

Talán minden divatrajongó elismeri, hogy az ősznek és a tavasznak van egy nagy előnye – teret enged a ruhákkal való játéknak, kombinálásnak, rétegezésnek, illetve az újszerű divatkreációk kiötlésének. Itt az idő, hogy elővegyük a szekrényünkből az elegáns ballonkabátokat, gyapjúpulóvereket, félcipőt, hogy vidáman indulhassunk útnak otthonról.

Ha a klasszikus fekete harisnyát már unalmasnak találja, tegye színesebbé őszi ruhatárát pöttyös nejlonharisnyánkkal. Próbálja ki őket például farmer rövidnadrággal, bőrdzsekivel és fekete bakanccsal.

 

Olvassa el ezt is: 2020 őszi trendek: A kabátok, blézerek és mellények idén rövid fazonúak

 

2. Bozontos ruhák

Amikor elmúlik az indián nyár, de a fűtési szezon is messze még, csak annyit kell tennie, hogy bozontos anyagokba burkolózik, hogy jól érezze magát. Szerezzen be idén egy meleg pizsamát és papucsot, húzzon fel egy pihepuha zoknit, bújjon be a pléd alá a kezében egy bögre forró teával és higgye el, hogy az ősznek esélye sem lesz!

 

3. Szezonális italok

Az aperol, a mojito vagy a frissítő házi limonádék elválaszthatatlanul hozzátartoznak a nyárhoz, de szerencsére az ősz is nagylelkű, ha finom italokról van szó. Most kezdődik ugyanis a must, a sütőtökös latte és a minőségi borok időszaka, amelyeket a szüret során nemcsak Csehországban, hanem Magyarországon is csapra vernek. Látogasson el bármelyik magyarországi borvidékre, egyik régió sem okoz majd csalódást.

 

4. Őszi aromaterápia

Az aromaterápia bizonyítottan jótékony hatással van elménkre és érzelmi állapotunkra, ezért legalább ősszel adnia kellene neki egy esélyt. Minden, amire szüksége lesz, egy aromalámpa, esetlegesen egy illatdiffúzor, valamint néhány illóolaj. A szegfűszeg, a szerecsendió vagy a fahéj illatú olajok meleg hangulatot teremtenek otthonában, míg a vérnarancs és a rozmaring kellemesen ösztönözni fogja.

 

5. Őszi olvasnivaló

Egy jó könyvvel az „esős” nap sokkal könnyebben átvészelhető, mint nélküle.  Talán utoljára januárban tervezgette, mi mindent is olvas majd el idén, viszont eddig nem igazán tűnt fel a könyvmoly szerepében. Ősszel ideális alkalom kínálkozik arra, hogy ezen változtasson, és teljes gőzzel belemerüljön minden könyvbe, amelyek már türelmetlenül várnak Önre a polcon.

 

6. Netflix

A sorozatok nézése a Netflixen nem épp a legjobb módja a szabadidő eltöltésének. Ugyanakkor, mikor máskor lenne rá jobb alkalom, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül megnézze végre azt a hírhedt amerikai valóságshow-t vagy azt a trendi sorozatot, amelyről mindenki beszél?

 

7. Az immunitás erősítése

Az ősz minden évben a megfázás és a nátha szezonjának szinonimája, idén ráadásul jelentős legyengüléssel kezdünk neki a koronavírus miatt. Mit tehetünk az egészségünk érdekében ebben az időszakban? Az alapvető higiénia és a kormányzati előírások tiszteletben tartása mellett kényeztesse magát egészséges, friss és szezonális élelmiszerrel, amely lehetőleg minél kevesebb ipari feldolgozáson esett át, és egészítse ki őket az olyan természetes „szuperélelmiszerek” levével, mint például a gyömbér, a citrom és a narancs.