Közeledik a karácsonyi partiszezon. Élje át méltóságteljesen!

dec. 6., 12:00

Ünnepi hangulat, pezsgő és rengeteg finom étel. Ki ne szeretné a karácsonyi partikat? De amikor decemberben öt is összejön egyszerre, az izgalmat könnyen felváltja a stressz. Hadd szolgáljunk néhány tippel, hogy a lehető legjobban élvezze a céges partik szezonját, és ráhangolódjon a karácsonyra!


Forrás: Unsplash

A karácsonyi partik általában kedvelt módját jelentik az év lezárásának. Erősítik a kapcsolatokat, felébresztik a Karácsony szellemét, és gyakran köszönetet mondanak a dolgozóknak egy újabb sikeres munkaévért. A vidámság mellett azonban társasági botlások, gyomorrontás vagy másnaposság is kísérheti őket. Röviden, semmi olyasmi, amivel közvetlenül az ünnepek előtt szeretne foglalkozni. A jó hír az, hogy mindez elkerülhető.

Gondosan tervezze meg az idejét

Ha üzleti életet él, vagy sokrétű érdeklődési köre van, akkor lehet, hogy többféle partira is meghívót is kap. A Karácsony előtti időszak egyébként is elég mozgalmas, ezért fontolja meg, hogy melyik eseményt tiszteli meg jelenlétével. Teljesen rendben van, ha inkább süteményt süt vagy ajándékokat vásárol.

Mit vegyünk fel a karácsonyi vacsorára?

A tematikus partikhoz öltözködési szabályok is tartoznak – próbálja meg betartani őket. Ha nincs meghatározva, válasszon valami ünnepélyesebbet, mint amit általában viselni szokott. A karácsonyi vacsora tökéletes alkalom arra, hogy felvegye azt a csillogó ruhát, amely annyira megtetszett a kirakatban lévő manökenen, az urak pedig elővehetnek egy szép inget egy újszerű nyakkendővel vagy csokornyakkendővel. Ne féljen kísérletezni, és megmutatni magát úgy, ahogy mások nem ismerik.

Hölgyek, a tökéletes harisnyát keresik a ruhájukhoz? Felejtse el a klasszikusokat, és egészítse ki öltözékét fekete pöttyös nejlonharisnyával!

Kalóriaszámolás? Kösz, nem, inkább az egyensúly megőrzése

Ahelyett, hogy az elfogyasztott sültek mennyiségét számolgatná, inkább találja meg a mértékletes egyensúlyt az evésben és ivásban egyaránt. Az ácsorgás a büfénél, ahol csak zöldségek és garnélarák falatkák vannak, miféle ünneplés is lenne? Nem számít, mennyire egészségesen él egész évben, ne most tagadja meg magától a kényeztetést.

Segítség a természetből

Vannak más módszerek is a karácsonyi „károk” minimalizálására. A nagy vacsorákon kívül próbáljon meg egészségesen táplálkozni, és gyógynövényekkel tehermentesíteni a szervezetét. Például a máriatövis, a búzafű vagy a csalán híres méregtelenítő hatásáról. A bélrendszer egészségét tökéletesen támogatják a probiotikumok is.

Az alkohol jöhet, de ésszel

Egy pohár pezsgő fokozza a társasági hangulatot, néhány finom koktél pedig felpezsdíti a beszélgetést a kollégákkal és a főnökkel. Ideális esetben pedig ezen a szinten meg is marad a történet, hogy a vacsoráról hazafele ne kelljen egy „szégyenkabát”-réteggel többel hazajönnie. Tippünk? Váltogassa az alkoholt sima vízzel, és igyekezzen minél tovább tele tartani a poharat!