Közeleg a báli szezon. Mit viseljünk, hogy igazi csillagként ragyogjunk?

dec. 30., 16:36

Hamarosan itt az év vége, vele együtt pedig a báli szezon is, amely során mindannyian egyet szeretnénk – hogy csinosak legyünk és jól szórakozzunk. Olvassa el, mi lesz a 2020-as báli szezon divatja és válassza ki Ön is azt a darabot, amelyben idén igazán kitűnhet.


Még ha lehet, hogy nem is tűnik úgy, a báli divatban is különböző trendek követik egymást, és amit három évvel ezelőtt viseltek a bálokon, napjainkban a divatrendőrség biztosan nem nézné jó szemmel. El kell azonban mondani, hogy bármit is viseljen a bálon, az a fontos, hogy tökéletesen passzoljon Önnek és összhangban legyen az etikettel és a dress code-dal, amely a báli meghívón került feltüntetésre.

Olvassa el ezt is: Báli dress code: Öltözzön Ön is a szabályoknak megfelelően.

 

Tollak, fodrok és ráncolás

A kis fekete ugyan rendben van és határozottan nem ronthat el vele semmit, azonban 2020-ban már kicsit unalmasnak fog számítani. A közelgő bálok ugyanis az olyan játékos és kifinomult részletek jegyében telnek majd, mint például a tollak, a fodrok és a ráncolás. Különösen azonban a tollakkal díszített ruha lesz a báli szezon egyik legforróbb trendje.

 

Csillogjon

A flitterektől csillámló ruhák minden évben megtalálhatóak a boltokban és a bálokon, és ebben az évben sem lesz ez másként. Ha a biztos megoldásra akar fogadni, válasszon arany vagy ezüst árnyalatú, csillogó ruhát, amelyekkel természetesen sikeresen kezdik felvenni a versenyt a lila, a zöld és a kék sötétebb árnyalataiban pompázó, fémes ruhák. Egyes ruhamodellek ráadásul minden említett színt kombinálnak, így főként az extravagánsabb hölgyeknek illenek.

Gondoljon azonban arra, hogy minél színesebb és csillogóbb ruhára esik a választása, annál visszafogottabbnak kellene lennie a báli megjelenésének többi része. Gyakran elegendő kiegészítenie csak egy szép, egyszínű tűsarkúval, kisméretű, szögletes retiküllel és egy decens fülbevalóval. Egy hangsúlyos nyaklánc lehet, már túl sok lenne a csillogás vagy flitterek mellé.

 

Báli ruha á la crop top

Ami a ruhák szabásvonalát illeti, a klasszikus, A-vonalú, vagy az ún. sellő-fazonú darabokon kívül, amelyeknél az egyébként szűk fazonú ruha térdnél kiszélesedik, az idei báli divatban egyre inkább megjelennek a crop top szabásvonalú, kétrészes ruhák is. Ne várjon azonban egyetlen olcsónak tűnő outfitet sem – nagyrészt egy szép felső részről van szó, estélyi stílusú ceruzaszoknyával. Ha nem érzi igazán a sajátjának a hercegnői stílusú, hosszú darabokat, akkor a kétrészes estélyi a megfelelő választás az Ön számára.

 

Társasági overál

Kedveli a kezeslábasokat? Akkor biztosan örömmel fogadja majd a hírt, hogy 2020-ban nyugodt szívvel viselheti alkalmakra is, anélkül, hogy tartania kellene a becsmérlő pillantásoktól. Estélyi overálban jelent meg egyébként számos híresség is a rangos Met Gala típusú rendezvényeken vagy épp az Emmy-díjátadó gálán. Csak annyit kell tennie, hogy a megfelelő szabást és színt választja, amely igazodik alakjához és a bál hangulatához, hogy kényelmes, mégis kifinomult megjelenéssel büszkélkedhessen.

 

És milyen színekben pompáznak majd a következő szezon báli ruhái?

A ruha színét ahhoz mérten válassza ki, ami illik Önnek – ezt a legjobban saját maga tudhatja. Ha azonban mégis inkább a trendeket szeretné követni e téren, nézzen körül a púderszínű, a sötétkék vagy bordó báli ruhák között.

 

Harisnyanadrág

Ha már egyszer lenyűgöző ruhát visel, ügyeljen a megfelelő, hozzá illő harisnya kiválasztására is. A szemlátomást nem először viselt, kibolyhosodott nejlonharisnya egyáltalán nem tesz hozzá az előnyös megjelenéshez, épp ellenkezőleg, könnyen tönkreteheti az outfit egészét. Szerezzen be vékony fekete harisnyanadrágot vagy testszínű darabot, amely tökéletesen megfelel bőrtónusának. A lábak tökéletlenségeinek elfedéséhez pedig válassza kedvenc BB Cream nejlonharisnyáját.