Melltartó kisokos: Milyen melltartó illik Önhöz?

okt. 31., 10:32

A melltartó olyan, mint egy varázsgyűrű - képes a kebleket felemelni, megnagyobbítani vagy kisebbíteni, szebbé tenni vagy akár annak teljes formáját is megváltoztatni. Azonban minél több funkciója van egy melltartónak, annál nehezebb megtalálni a megfelelőt. Tekintse meg a melltartók teljes enciklopédiáját, és legyen tisztában nemcsak a szakkifejezésekkel, hanem azzal is, hogy Önnek melyik melltartó a megfelelő.  


 

Klasszikus merevítős melltartó

Kezdjük a klasszikus, merevítős melltartókkal, amelyekből valószínűleg a legtöbb van a szekrényében. Tökéletesen igazodnak a mell formájához és elegendő támogatást nyújtanak, a kényelmükről nem is beszélve. A klasszikus merevítős melltartók rengeteg formatervezett változattal és anyaggal büszkélkedhetnek, így a tökéletes modell megtalálása gyakran nem is olyan egyszerű. Az ultra lágy és hozzásimuló Perfect Soft Bra ezt a gondot segít megoldani.

Mely melltípushoz ajánlott: Összes melltípus.

Mikor viseljük: Mindig, ha szép dekoltázst szeretnénk elérni és fontos a kényelem is.

 

Push-up melltartó

A push-up hatású melltartók csodálatosan felemelik, és akár két számmal is megnövelik a mellet. Ezáltal a legkedveltebb és legjobban eladható melltartótípusok közé tartoznak. Hatásuk nemcsak a nők, hanem a férfiak körében is közkedvelt. A push-up melltartó a merevítős társától eltérően általában kivehető – zselés vagy anyag - betétekkel rendelkezik. Ha rendkívül nagy melleket szeretne, akkor válassza a push-up melltartót.

Mely melltípushoz ajánlott: Kisebb, kevésbé telt mellekhez – A, B. kosár

Mikor viseljük: Mindig, ha nagyobb és kifejezőbb dekoltázs szeretnénk.

 

 

Megerősítés nélküli melltartó

A megerősítés nélküli melltartó tetszetős küllemével és gyakran csipkés kivitelezésével nyeri el tetszését. A mellet szinte nem is támasztják meg, mivel nem rendelkeznek betétekkel és merevítőkkel, ennek ellenére nagyon kényelmesek. Néha puha melltartónak is nevezik.

Mely melltípushoz ajánlott: Gömbölyded, kisebb, természetesen szépen formált mellekhez –A, B kosár méretben.

Mikor viseljük: Kivágott toppal. Ha zavarják a merevítők, vagy ha elégedetlen mellformájával.

 

Félig merevített melltartó

Arany középút a merevített és merevítés nélküli melltartók között. Mivel a kosár alsó része merevített, biztosítja a mellek enyhe megtámasztását, a puha felső rész pedig követi a mell formáját. Leginkább a nagymellű hölgyek fogják kedvelni.

Mely melltípushoz ajánlott: Nagyobb mell – C, D kosár méret.

Mikor viseljük: Ha maximális támasztásra van szükségünk és gyönyörű dekoltázs szeretnénk.

 

Merevítő nélküli melltartó

A merevítő nélküli melltartó a melleknek természetes támasztékot nyújt és viselőjének maximális kényelmet biztosít. Különböző kivitelben kapható- csipkéstől egészen a simáig, miközben típusilag a merevítő nélküliek közé tartoznak.

Mely melltípushoz ajánlott: Stabil, kisebb mellek estén- A, B kosár méret.

Mikor viseljük: A melltartónak ez a típusa háromszögletes kosarakkal és szexi kinézettel rendelkezik, így nyugodtan kikandikálhat a kivágott blúz alól is.

 

 

Öntapadó melltartó

Az öntapadó melltartók varázsa abban rejlik, hogy nincs pántjuk és peremük, ennek ellenére ugyanolyan jól tartanak. Ez az egyedülálló dizájnnak és a kosarak belsejében levő szilikon csíkoknak köszönhető. Némely öntapadó melltartó képes a melleket kicsit megemelni, ilyen pl. az ikonikus Wonderbra, amely dekoltázsát vonzóvá és nőiessé teszi.

Mely melltípushoz ajánlott: Kisebb mellek esetén, ennek ellenére jól tartja nagyobbakat is.

Mikor viseljük: Top, pánt vagy hátrész nélküli ruha alá.

 

 

Szoptatós melltartó

A mellek már a terhesség kezdetétől, néha akár két számmal is megnövekednek. A szülés után tejjel telítődnek és elnehezülnek, ezért a hölgyek számára ilyenkor nagyon fontos a kényelmes, kellemes és minőségi melltartó. Szintúgy, ha a nő szoptat, a szoptatós melltartó elengedhetetlen a mindennapokhoz, melynek köszönhetően a kisbabát kényelmesen megetetheti, és egyúttal megkönnyebbül a nehéz tehertől is. A szakemberek leginkább a merevítő nélküli melltartót ajánlják.

Mely melltípushoz ajánlott: Nagyobb és tejjel telített mellekhez.

Mikor viseljük: Terhesség alatt, szülés után és szoptatáskor.

 

 

Sport melltartó

Különböző típusú sportmelltartó létezik, melyek közül mindegyik más sporthoz alkalmas. Felosztható kompressziós és nem kompressziós melltartókra. Az összes melltartót a jó támasztóképesség jellemzi. A kompressziós sportmelltartókat a fejen keresztül kell áthúzni- ugyanúgy, mint a mi Racer Back melltartónkat. Nem kell bekapcsolni, ezért kiváló jógázáshoz vagy pilateshez. A nem kompressziós sportmelltartókkal ellentétben a bekapcsoláson kívül merevített a kosaruk, ezért ideálisak futáshoz.

Mely melltípushoz ajánlott: Bármilyen melltípushoz.

Mikor viseljük: Bármilyen fizikai megterhelésnél.

 

 

Bardot/Balconette

Amint az a név is elárulja, a Bardot típusú melltartó nevét a híres francia színésznőről Brigitte Bardot-ról kapta, aki a 60-as években tette népszerűvé. A bardot gyakran a balconette név alatt is megbújik. Merevített, valamint nem merevített változatban is kapható. A balconette melltartót nagyon könnyen felismeri - pántjai a kosarak mellett vannak elhelyezve, és az egyenes szabásával a dekoltázst tökéletesen kiemeli.

Mely melltípushoz ajánlott: Illik bármilyen mellhez, ezért bátran próbálja ki!

Mikor viseljük: ha szeretné hangsúlyozni melleinek felső vonalát, pánt nélküli tophoz vagy mélyebb kivágáshoz.

 

 

Bralette

A Bralette melltartót a nem merevített, halcsont nélküli melltartók közé soroljuk. Ismertetőjele a luxus csipke kivitelezés és érdekes szabás. Természetesen emeli ki a mellek formáját, ezért nem ajánlott póló alá rejteni.

Mely melltípushoz ajánlott: Kisebb mellek –A, B kosár méret.

Mikor viseljük: Különleges alkalmak esetén és top alá.

 

A melltartók világában eligazodni nem olyan nagy tudomány, ha tisztában van azzal, hogy melyiket válassza. Elég kiválasztani a megfelelő méretet  és elolvasni a melltartók helyes mosását, hogy mindig újnak nézzenek ki.

 

A Bellinda cookie-kat használ a legjobb szolgáltatások nyújtásához. A folytatással beleegyezik a cookie-k használatába a Bellinda weboldalán. Olvasson tovább