Milyen a megfelelő szín, ha öltönyt választunk, és milyen a megfelelő alsónemű hozzá?

febr. 21., 14:36

Ami az öltönyt illeti, hát mi magyarok sem vagyunk híresek a remek ízlésünkről. Sokan úgy gondolják, hogy egy fekete öltönnyel kibírják a sírig. Akár ehhez a csoporthoz tartozik, akár nem, olvassa el cikkünket, és tudjon meg néhány hasznos tippet, legyen Ön a kivétel, amely erősíti a szabályt.  


Az öltöny színe az alkalom szerint:

  • Fontos tárgyalás: Ideális „biznisz“ öltöny? Sötétkék. Könnyen kombinálható és profi hatást biztosít. Egy jó üzletember tudja, hogy fekete öltöny egy tárgyalásra nem való. A sötétkék öltönyhöz illik a barna és a fekete cipő is.
  • Nappali viselet: Az öltönynek egy férfi ruhatár teljes értékű részének kell lennie, nem csak esküvőkor vagy temetésen kellene viselni. Ha nem akarja, hogy sírásónak nézzék, ne legyen maradi – kerülje el a fekete öltönyt nappal, akárcsak a fekete macskát, és válasszon szürke vagy sötétkék öltönyt. Nyáron pedig viselhet világosabb színeket.
  • Este: 18 óra után már viselheti fekete öltönyét anélkül, hogy ismerősei arról faggatnák, kinek a temetésére igyekszik.
  • Bál: A bál esetében minden attól függ, hogy formális vagy nem formális eseményről van szó. Egy formális esemény ugyanis szmokingot követel, nem formálisra viszont elég egy sötét öltöny. A fekete nem kötelező – válasszon sötétszürkét, antracit színűt vagy sötétkéket.
  • Esküvő: Mint a nap főhősének joga van kilógni a sorból, használja ezt ki a nagy napon és játszon a kombinációkkal kedve szerint. Válasszon a menyasszonyhoz illő zsebkendőt, a többit pedig intézze saját ízlése szerint. Nyári esküvőn igazán menő lehet egy világos öltöny is.

 

 

Fontos az anyag minősége is

A leggyakrabban használt anyagok közé elsősorban a gyapjú tartozik, ideális esetben annak keveréke selyemmel, kasmírral vagy moherral. Az anyag finomságáról a Super+ jelöléles árulkodik, a számok 80-tól 250-ig az anyag finomságának mértékét jelölik.

A keverék fontos az anyag tulajdonsága miatt. Moher öltönyben ugyanis utazhat több órát az üzleti találkozóra, akkor sem látszik majd megviseltnek. A kasmír pedig nagyon kényelmes és kellemes viselet, nyáron hűt, télen pedig felmelegít.

 

Hogy van ez a gombokkal?

A legtöbb férfi tudja, hogy az egyik gombot az zakón nem kell begombolni. Szuper, na de melyiket? Seperjük most ezt a kérdést az asztal alá, és jegyezzük meg egyszer és mindenkorra, hogy az utolsót. Ehhez a szokáshoz is fűződik néhány történet.

VII. Edvárd britt király nagyon szeretett enni, és amikor egyik nap a mellényén nem tudta már begombolni az utolsó gombot, a vendégsereg nem akarta kínos helyzetbe hozni, inkább ők is kigombolták saját zakójuk gombját. Egy másik legenda szerint az alsó gombot kigombolva a férfiak könnyebben rántották elő a fegyvert, ezért ez a szokás. Hogy hol az igazság, nem tudhatjuk, a lényeg, hogy az utolsó gombot kell szabadon hagyni.

 

És ami az alsóneműt illeti

A rosszul gombolt zakón kívül a helytelenül megválasztott alsónemű is alronthatja a teljes képet. Például egy laza tréningnadrág, amely combjain meggyűrődik. Ezzel a darabbal ellentétben itt vannak ezek a fantasztikus minőségű pamut boxeralsók, amelyek a testhez simulva megkímélik Önt a kellemetlenségektől.