Milyen zoknit húzzunk a cipőnkbe?

okt. 5., 11:38

Problémásak a lábai? Izzadnak, fáznak, megnyomódnak a cipőkben? Vagy cukorbetegségben szenved?


Klasszikus zoknikNői bambusz zokni

Talán elsőre nem is gondolnánk, hogy az újabbnál újabb típusú zoknik között még mindig nagy népszerűségnek örvendenek a klasszikus, boka feletti zoknik. Főleg az öltönyt viselő férfiaknak kell különös figyelmet fordítaniuk a zokni színének megválasztására, hogy ne hozzák olyan kínos helyzetbe magukat, mint amilyet a fekete öltöny alól kivillanó fehér zokni jelent. Választhatnak klasszikus pamut zoknit, vagy kipróbálhatják az antibakteriális bambusz szálas zoknikat.

 

Rövid zoknik

A teniszcipők és vászoncipők még mindig uralják a trendet, de ezekbe a lábbelikbe igazán nem illenek a klasszikus darabok. Zokni nélkül azonban csúszkálnak bennük a lábaink, fájó zúzódásokat szerezhetünk, és ha este kibújunk belőlük, hát biztosan nem lesznek lábaink ibolyaillatúak. Ezért kell bebiztosítanunk az ún. sneakers zoknikat, amelyek ízlésesek, és a lábainkra is vigyáznak. 

 

Túrabakancsba való zokni

Ha túrabakancsot húz, a vékony pamut zokni tabu! Ezek a bakancsok ugyanis erősen tartják lábainkat, amelyek így könnyen megizzadnak. Ha szeretné elkerülni a zúzódásokat és az érett sajtokat idéző szagokat, válasszon vastagabb bambusz zoknit. A bambusz antibakteriális, a vastag zokni pedig kellemes kipárnázottságot biztosít lábaink és a cipőnk között. 

 

Térdzoknik

Ha a klasszikus harisnyában egy percig sem bírja, a hosszabb szoknyák alá viseljen térdzoknit. Ezek a darabok megvédik lábait a hidegtől és a széltől, és még elegáns külsőt is kölcsönöznek. Vigyázni kell azonban a szoknya hosszával – ha túlságosan rövid szoknyát választ a nájlon-térdzoknihoz, a divatrendőrség hamar nyakoncsípi!

 

Ballerinas titokzokni Balerina zokni

A balerina cipők a lányok és a hölgyek figyelmének napsütötte központjában állnak már évek óta. Annyira beivódtak már a tavaszi és az őszi divatba, hogy ma már szinte senki sem tudja, mit is hordtunk azelőtt, hogy felbukkantak volna a terepen. De balerina cipőt sem kellene mezítláb viselnünk. Szerezzen be néhány csaknem láthatatlan balerina zoknit, amelyek tökéletesen követik lábbelije vonalait.

 

Sportcipőbe való zokni

Egyre több ember híve az aktív életvitelnek, amelynek elengedhetetlen kelléke a sportcipő. Ilyen helyzetekben biztosan nem lenne szabad a zokni szerepét alábecsülni, és sportoláshoz mindig funkcionális zoknit kellene választani, amelyek elvezetik az izzadtságot és hagyják bőrét lélegezni. 

 

Zokni cukorbetegnek 

Ha cukorbetegségben szenved, biztosan jó minőségű, kifejezetten cukorbetegek részére készült zoknit kellene választania. Egyrészt, mert antibakteriális anyagból készül, ilyen pélául a bambusz; másrészt mert szélés és rugalmas szegélye van, amely nem szorítja el a lábat. Helyes zoknit választva sokat tehet a diabéteszes láb szindróma megelőzésének érdekében.