Mit vegyek fel a szalagavatóra vagy a gálára 2023-ban? Merítsünk ihletet Zendaya-tól és Taylor Swift-től

febr. 21., 12:00

Az antik elemekkel díszített empire-divat, Božena Němcová korának eleganciáján keresztül a tollakkal és csipkékkel díszített pazar darabokig. A báli divat jelentősen megváltozott az 1840-es első cseh bál óta. A fantázia határozza meg a trendet, a hosszú, pompás ruhák pedig már-már ereklyének számítanak. Milyen ruhában tündökölhet idén a legjobban a bálokon?


Forrás: Unsplash

Mit mond az etikett a báli ruhákról?

Nem számít, hogy bálba, egy különleges gálaestre vagy más hivatalosabb eseményre készül – a tökéletes ruha kiválasztása időbe telik. Mégpedig azért, hogy a ruha ne legyen se túl kevés, se túl sok, hogy passzoljon Önhöz, ugyanakkor ne úgy nézzen ki, mint egy őskori darab, amely már a legjobb napjait látta. Az etikett szerint, ha a meghívón az áll, hogy black tie, akkor a hölgyeknek hosszú estélyi ruhát, az uraknak pedig szmokingot kell viselniük.

Inspirálódjon a vörös szőnyeges megjelenésekből

A szigorú szabályok azonban lassan eltűnnek, helyet adva a merészségnek és a nagyobb kreativitásnak. Minden évben az inspiráció örvénye vonul végig a vörös szőnyegen olyan rangos eseményeken, mint például a Met-gála, a Golden Globe és a Grammy-díjátadó ünnepség.

Forrás: Unsplash

Ruha, mint ékszer

A csillogás kétségtelenül hozzátartozik a bálokhoz. Hagyja azonban, hogy a klasszikus flitteres ruhák meghozzák a kedvét, és nézze meg, mit viselt Taylor Swift a Bejeweled videoklipjében. Egy csillogó kövekkel kirakott ruhaköltemény – erről van szó

Forrás: YouTube

Könnyű, mint a tollpehely

Nehéz abroncs, kifinomult fűző és az érzés, hogy a bordái mindjárt kiszakadnak a helyükről tánc közben? Adjunk hálát a trendeknek azért, hogy többé nem kell szenvednünk a szépségért. Ezt viszont épp ellenkezőleg, a légies szabásvonalak és anyagok, mint a sifon, a selyem és a tüll, rejtik magukban.

Tippünk: Csábító domborulatok egy rendelhető ruhában? Új alakformáló harisnyáink segítségével még azelőtt varázsolhat ilyeneket magának, mielőtt kiejtené a bál szót.

Főként hangsúlyosan

Arany, ezüst, fekete és púderszín – egy báli színpaletta, amivel nem lehet melléfogni, de egy idő után kicsit fárasztó. Ha a színek kiválasztásakor a „főként visszafogottan” mottót követi, idén próbáljon meg egy kicsit merészebb lenni. Valószínűleg egyikünk sem fog ettől úgy kinézni, mint Zendaya, az énekesnő a lenyűgöző sárga ruhájában az Oscar-gálán, valljuk be. A divat komfortzónájából való kilépés azonban egy teljesen új energiával jár, ami miatt a sötétrózsaszín, sárga vagy telt narancssárga választása egyszerűen megéri.

Az Y2K stílus irányhatározó

A második évezred divatjának visszatérését hivatalosan Y2K-nak nevezik, és nem más vezeti, mint a ZET-generáció, az úgynevezett Gen Z. És hogy néz ki ez a stílus a gyakorlatban? Nézze meg a Bajos Csajok (Mean Girls) című filmet, vagy merítsen ihletet Carrie Bradshaw ruháiból a Szex és New York című sorozatból. A báli divat értelmezésében ez egy dolgot jelent: ne féljen az alsószoknyáktól, a spagettipántos ruháktól vagy a hosszú szoknyákból és crop topokból álló szettektől.