Otthoni lábápolás: Legyen sima lába, mint a címlaplányoknak

jún. 28., 08:15

Kitört a nyár, a hőmérők higanyszála az égbe kúszik, és csak a bolond vesz magára többet egy könnyű nyári ruhácskánál vagy egy szoknyánál. Ezért több „csináld magad” recepttel jövünk, amelyek számos kereskedelmi forgalomban lévő terméket megszégyenítenek. Fusson ki a konyhába a hozzávalókért, ugorjon be a fürdőszobába, s már csak a megfelelő öltözéket kell kiválasztani. Holnap olyan lábai lesznek, mint a divatlapokban.


 

Hámlasztás kókuszolajjal

A tahitiak szépségének rejtélye a kókuszolajban rejlik. Ha cukrot ad hozzá, és összekeveri a kedvenc virágolajával, mintha a fürdőszobából azonnal az azúrkék tenger fehér homokos partjaira repülne. Vissza sem akar majd jönni erről a hétvégi kirándulásról.

Mire van szüksége?

  • 50 ml kókuszolaj (a kókuszolaj 26°C-on olvad, ezért olvassza fel a hámlasztó keverék elkészítése előtt)
  • 100 g cukor
  • Gardénia vagy ylang-ylang illóolaj, levendula is kitűnő.

Hogyan készítse el?

Adja hozzá a tálka kókuszolajhoz a cukrot és a kiválasztott illóolajat. Ezzel a keverékkel masszírozza át a lábait.

 

Hámlasztás kávéimádóknak

Ön is úgy gondolja, hogy a reggel kávé nélkül nem reggel? Most már nem csak egyszer élvezheti, hanem kétszer! Először, amikor a kedvenc csészéjéből iszogatja, másodszor a fürdőszobában, amikor hámlasztóként használja. A kihűlt kávéőrleményt, azaz zaccot fogja használni, amely a világ legegyszerűbb hámlasztója. Ezenkívül az általa tartalmazott koffein segít a narancsbőr elleni harcban.

Mire van szüksége?

  • legalább 1 csésze kávéőrlemény / zacc (minél több, annál jobb)

Hogyan készítse el?

Igya meg a kávét, várja meg, míg az őrlemény kihűl, majd használja fel a zuhany alatt a lábak masszírozásához, különösen a problémás területeken, mint pl. a combokon.

 

Hámlasztás édesen

Szeretne valami édeset? Minden érzékszerve ezt kívánja. A mandulaolajból és vaníliás cukorból készült hámlasztó a szaglósejtjeit a mennybe emeli.  Megkóstolhatja a mennyei édességet! És vigyázzon, nem kell aggódnia, hogy bármi is marad a lábain.

Mire van szüksége?

  • 50 ml mandulaolaj
  • 20 ml folyékony méz
  • 100 g cukor
  • vanília kivonat vagy vanília illóolaj

Hogyan készítse el?

Egy tálkában adja hozzá az olajhoz a cukrot és a kiválasztott illóolajat. Ezzel a keverékkel masszírozza át a lábait.

 

Citrusos hámlasztás

Ha szereti a napi C-vitamin adagodat egy pohár frissen facsart gyümölcslével bevinni, vagy a teájába citromot tenni, máris kéznél van az alapvető alapanyag ehhez a hámlasztó keverékhez. Különösen reggel ajánljuk ezt a keveréket. Friss illata szó szerint feldob.

Mire van szüksége?

  • 100 g só
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 evőkanál citrusgyümölcs-pép

Hogyan készítse el?

Öntsön sót és a citrusgyümölcsöt a tálka olajhoz. Használja ezt a keveréket, hogy sima lábakat varázsoljon. Ha az egész testén szeretné használni, vigyázzon arra, hogy kerülje el a szemek környékét. A szembe kerülve a só csíphet.

Elmaradt az otthoni rituálé? A lábai jobban fognak kinézni photoshoppolás után, de mi lesz a lábfejekkel? Vessen egy pillantást a lábak otthoni ápolása cikkünkre, amely egy tökéletes wellness programot is tartalmaz.