Otthoni pedikűr avagy hogyan legyen gyönyörű lábunk nemcsak szandálban

júl. 31., 12:00

A nyár tombol, és ismét élhetünk a lehetőséggel, hogy lábainkat szép szandálokban vagy papucsokban mutogassuk. A világnak azonban a tökéletesen pedikűrözött lábat kellene látnia. De miért költenénk egy vagyont a pedikűrre a szépségszalonokban, amikor az otthon kényelmében magunk is fillérekért megcsinálhatjuk? Ihletődjön tippjeink alapján.


 

1.Ne feledkezzen meg a forró fürdőről a pedikűr előtt!

Bármely testrész kozmetikai kezelésének előfeltétele az adott testrész előzetes puhítása. A haj nedvesen vágható a legjobban, a szemöldökszedés egy meleg fürdő után kevésbé fájdalmas, és sokkal könnyebben kezeli a lábait is egy kényeztető fürdő után. Tehát pedikűr előtt áztassa lábait egy jó meleg fürdőben, amelyet még kellemesebbé tehet például:

  • illóolajokkal
  • citromkarikával
  • egy csepp teafaolajjal (amellyel minden kellemetlen szag eltávolítható)
  • fürdősóval

 

Kényeztesse a lábait a fürdőben legalább 15 percig, hogy a bőr megpuhuljon és könnyen kezelhetővé váljon.

 

2.Viszlát, száraz bőr!

Az elhalt bőrt távolítsa el hámlasztással vagy egy habkő segítségével.

 

3.Körömvágás

A rövid körmöket középről kifele haladva reszelő segítségével, a hosszú körmöket pedig egy egyenes ollóval lehet alakítani. Mindig egyenesen vágja le a körmeit, különben benőhetnek.

 

4.Kutikulák eltávolítása

A kutikulák is a körmök megjelenésének részét képezik, és rendszeres kezelést érdemelnek. A körmök kezelése elősegíti majd a körömlakk felvitelét is, Először vigyen fel egy speciális körömágy krémet, majd egy fa spatula segítségével tolja fel a bőrt a körömágy felé.

 

5.Öltöztesse ünneplőbe körmeit

Itt az ideje, hogy új „ruhát” kapjanak körmei. Lakkozás előtt ne mossa meg a lábát szappannal, mivel ekkor a lakk jobban ragad a lábujjaihoz. A lakkozást megelőzően vigyen fel körömápolót vagy alapozó lakkot a körmére, nyugodtan akár 2 rétegben is. Milyen színű lakkok divatosak ezen a nyáron? A pasztell árnyalatokon kívül szerezzen be a körömlakk-gyűjteményébe feketét, tengerkéket és ultraibolyát, amelyet a 2018-as év színévé választottak.

Tipp: A lábujj elválasztók hatalmas segítséget nyújthatnak a lakkozáskor.

 

6.Hidratálással zárja a pedikűrt

Ne hagyja lábait kiszáradni a meleg nyári napokon, és biztosítsa a megfelelő hidratálásukat. Erre a célra használhat egy lábra kifejlesztett krémet, vagy Indulona vagy Nivea krémeket, amelyek sokkal sűrűbbek.

Legalább havonta egyszer szánjon időt a pedikűrre.

 

Ne vétsen az etikett ellen!

A tökéletes pedikűr nemcsak a nyitott lábbelik esetén szükséges. Ha a közeljövőben ünnepi rendezvényre készül, akkor bizonyára tudja, hogy a fedetlen lábakkal megsérti az etikettet. És a pedikűrrel megelőzhető, hogy a sarok száraz bőre kiszakítsa a harisnyáját.

 

A Bellinda cookie-kat használ a legjobb szolgáltatások nyújtásához. A folytatással beleegyezik a cookie-k használatába a Bellinda weboldalán. Olvasson tovább