Tavaszi selejtezés a ruhatárban. Hol is kezdjem?

ápr. 30., 13:28

Tavaszi virágillattól édes a levegő, a butikok vidám színekkel  csalogatnak minket a kirakathoz, ruhatárunk pedig tisztogatásra éhezik. Ha effektíven lomtalanítunk, nem csak helyet szabadítunk fel az új ruháknak, de stílusunkat is fejlesztjük, ráadásul újra lesz mit felvennünk, mivel kedvenc darabjainkat könnyedén megtaláljuk majd a rendezett szekrényben.  


Téli ruhák téli álma

Kezdjük azzal, hogy hány téli kabát lapul a szekrényben, amelyet egyszer sem vettél fel az idén. Feleslegesen foglalják a helyet, gyerünk, rakd ki a szűrüket!

 

Hogyan kezdjek hozzá?

Második lépésben máris a legfontosabb feladat – eresszünk tavaszi szellőt a ruhásszekrénybe és hagyjuk, hogy átjárja azt az üde frisseség! Egy egész tonna ruhával büszkélkedsz? Akkor hívd át kedvenc barátnődet, és tartsatok divatbemutatót egy üveg finom bor társaságában. Az őszinte vélemény mindig jól jön!

 

Három kupac... na és most mit és hová?

Kezd azzal, hogy mindent kiraksz a szekrényből a földre, egy nagy kupacba, majd a fiókokat is kiborítod az alsóneműkkel és pizsamákkal együtt. Ezután alkoss három kupacot:

  • Azok a darabok, amelyeket imádsz, és gyakran viseled is őket
  • Azok a darabok, amelyekben nem vagy biztos, mivel ritkán veszed fel őket
  • Azok a darabok, amelyek nem állnak már jól, elnyúltak, elnyűttek, tönkrementek

 

Figyelj oda arra, hogy ruhatárad a stílusodat tükrözze

Még mielőtt eljátszanád a hamupipőkét és rávetnéd magad a ruhákra, gondold át, milyen színeket fogsz viselni az előtted álló szezonban. Ezt tartsd észben, mikor selejtezel.

 

1. Azok a darabok, amelyeket imádsz, és gyakran viseled is őket

Az első kupacra azokat a darabokat dobd, amelyek ünnepiek vagy időtlenek, és különleges alkalmakkor viseled őket. Ide tartoznak továbbá azok a „kincsek“, amelyek egy-egy jelentős eseményre emlékeztetnek. Biztosan sajnálnád később, ha most nagy elánnal kidobnád őket. Ezt a kupacot tehát, amely a személyiséged alapját képezi, szépen tedd vissza a szekrénybe.

 

2. Azok a ruhadarabok, amelyekben nem vagy biztos...

A második kupac az elsietett vásárlások kupaca, valamint az el nem talált ajándékoké, és persze azoké a daraboké, amelyeket már rongyosra koptattál, mégsem volt soha szived kidobni őket. Mi legyen velük? Elsősorban magadtól kell megkérdezned – valóban jól áll ez nekem? Van mivel felvennem? Komolyan nem tudok megválni ettől a reklámfeliratos pólótól? Ha a válasz nem kedvez az adott darabnak, töröld le könnyeid, és dobd át a rongyot a harmadik kupacra.

Tipp: Olvasd el a Mit is gondolnak a férfiak arról, amiben mi nők alszunk? Talán elveszi majd a kedved a kinyúlt pólók őrizgetésétől.

 

 

3. Azok a darabok, amelyek nem állnak már jól, elnyúltak, elnyűttek, tönkrementek

Te is tartogatsz olyan  darabokat a szekrényedben, amelyekbe már épp majdnem belefogytál – csakhogy évek óta ez a helyzet; vagy olyanokat, amelyeket minimum két éve nem láttál vissza a tükörben magadon? Le a rózsaszín szemüveggel, és a harmadik kupacra velük. Ide tartoznak még az agyonmosott fehérneműk, a kibolyhosodott harisnyák, és a százéves (de nagyon kényelmes!) bugyik is! Egyikünk sem szeretné megélni, hogy valaki azt mondja rólunk: Felül tip-top, alul fúj-fúj!

 

Mit kezdjünk a leselejtezett darabokkal?

A likvidálásra váró darabok biztosan nem valóak a szemeteskukába! Használd a jótékonysági konténereket, melyeknek a pontos elhelyezéséről a Diakonie Broumov honlapján mindent megtudhatsz. A teli zsákot egyenesen elviheted egy közeli jótékonysági boltba, például a Sue Ryderba, vagy egy gyermekes anyáknak otthont adó intézménybe. Utolsó lehetőség, amellyel megmentheted ezeknek a ruhadaraboknak az életét még egy kis időre, hogy elviszed őket a helyi bolhapiacra, vagy elajándékozod őket a barátnőidnek, családtagjaidnak.

 

És most irány vásárolni!

Végül itt a legkellemesebb része az egész folyamatnak – eljött az ideje feltölteni az üres polcokat és fogasokat. Kezd az alapoktól, és először frissítsd fel a fehérneműsfiókot nehány tavaszi újdonsággal a kínálatunkból.

Ha még nem hallottál az ún. Sneakerstyle zokniharisnyáinkról, akkor supp, máris javíts ezen a hibán. Gondoskodnak arról, hogy lábaid akkor is kényelemben és frisseségben tudd, mikor szoknyát van kedved viselni tornacipővel.