TOP 3 újévi fogadalom. Hogyan tartsuk meg a motivációt és ne halogassunk?

dec. 13., 16:18

Újév. Egyeseknek jó indok a nagy ünneplésre, míg másoknak alkalom arra, hogy az újévi fogadalmuknak köszönhetően megváltoztassák életüket. Az újévi fogadalmakat azonban az emberek 88 %-a soha nem tartja meg. Hogyan tartozzunk a sikeres 12%-hoz és kerüljük el azt, hogy az újévi fogadalom csupán üres frázis legyen? A mai cikkben ebben leszünk segítségére.  


 

1.Végre lefogyok!

Hétfőtől elkezdeni a fogyást még soha senkinek nem sikerült, ráadásul Karácsonykor sütemények és különböző ételek tömkelegét fogyasztjuk el, így a fogyás gondolatát gyakran az újévre tartalékoljuk. De hogyan lehetséges valóban belevágni a fogyókúrába és nem csak beszélni róla? A mi tanácsunk a következőképpen hangzik: határozzon meg egy konkrét célt! A semmitmondó „lefogyok“ szó helyett az íróasztalára piros tollal írja rá: minden héten lefogyok egy kilót.

Utána pedig kezdődhet az egyezkedés, de ésszel

  • Drasztikus diéta és étkezésmegvonás helyett kerülje a cukrot, az édességet, a péksüteményeket és a különböző mesterséges adalékokat tartalmazó élelmiszereket
  • Találjon egy edzőt, mert a fogyókúra 80 % étkezés és 20 % mozgás eredménye
  • Ismertesse céljait a barátaival és ne engedje magát megszégyenülni előttük
  • Haladjon a kitűzött céljai felé és szerezze be a karcsúsító Active Slimmer leggingset, amely segít havonta két centiméterrel csökkenteni a derékbőségét. És igen, ez valóban működik!

 

… és mi van akkor, ha a lelkesedés egy hónap után alábbhagy?

 

Tegyen meg mindent azért, hogy ne így legyen!

  • Vásároljon új sportruházatot. Higgyen benne, hogy a gyönyörű, funkciós sportmelltartó segít majd az edzésben. 
  • Féléves fitneszterem- vagy jógabérlettel a könnyelműséget könnyen le tudja győzni. A pénzét nem fogja csak úgy veszni hagyni.

 

2. Megtanulok spanyolul / varrni / gitározni…

További közkedvelt újévi fogadalomnak számít az, hogy valamit megtanuljunk, amire már régóta vágyakozunk. Ez többségében valamilyen idegen nyelv vagy kreatív tevékenység elsajátítását vagy valamilyen hangszer megtanulását jelenti. A teljesítésben a legnagyobb kihívást azt jelenti, hogy ezen tevékenységek nélkül is könnyedén folytatódik az élet. Éppen ezért mindig csak halogatja és soha nem vág bele a megvalósításba. Amennyiben a „Megtanulok angolul“ nem tűnik elég motivációnak, mondja inkább ezt: „Megtanulok angolul azért, hogy magabiztosan tudjak beszélni és ne kelljen állandóan mindenkit kérdezgetni“.

 

Ezzel lépésről lépésre közelebb kerül az áhított célhoz.

  • Iratkozzon be tanfolyamra.
  • Keressen heti rendszerességre magántanárt.
  • Nézze angolul a sorozatokat.
  • Tanuljon a gyerekeitől.

 

3.Spórolni fogok/több pénzt fogok keresni

Milyen jó is lenne, ha a pénz fán teremne. Sajnos azonban ez nem így van, így ez az emberek számára a pénzkeresés mindennapos kihívást jelent. Vagyis inkább a megtakarítás jelenti azt. Amennyiben a naptárba magabiztosan azt írta be, hogy „Végre elkezdek megtakarítani“, közelítse meg ugyanezt a dolog másik oldaláról és nézze át a kiadásait, ezeket nyugodtan írja is fel egy papírra. És utána vizsgálja meg, hogy mi nélkül tud könnyedén elboldogulni. Lehet ez akár egy új ruhadarab, kozmetikai termékek, elviteles kávé vagy éttermi étkezésekről való lemondás.

Tipp: Könnyedén nyerhet motivációt annak a gondolatnak a megfogalmazásával, hogy a havonta félretett pénzét majd a nyaralás alatt költi el. Megtakarítással azonban még soha senki nem gazdagodott meg, így ha pénzt szeretne keresni, fektessen be, kezdjen bele valamilyen üzleti tevékenységbe vagy dolgozzon 200 %-on az előléptetése érdekében.