Tudja, hogyan próbáljon fel helyesen egy melltartót?

nov. 29., 13:17

A nők közel 80%-a helytelen melltartóméretet visel. Nem csoda, a helyes melltartóméret kiválasztására temérdek tanácsot kapunk mindenhol, na de hogyan próbáljuk fel helyesen a melltartót a próbafülkében? Erről részletesen már nagyon kevesen beszélnek. Van egy egyszerű útmutatónk arra, hogyan lásson hozzá.  


Még mielőtt azonban belemennénk, felteszünk egy alapvető fontosságú kérdést: Valóban tisztában van a melltartója helyes méretével? Azaz, mérte már meg magát és használta valaha is  a mérettáblázatot? Ha még nem, javasoljuk, hogy előbb olvassa el a cikket arról, hogyan állapítsuk meg és válasszuk ki a helyes melltartóméretet. Azt is megtudhatja belőle, hogyan viselkedik egy tökéletesen illeszkedő melltartó és hogyan mérje meg.

 

Amennyiben igen, bátran vágjon neki a próbálgatásnak a fülkében:

 

  1. Amikor felveszi a próbált melltartót, az utolsó kapocsnál kapcsolja be, hogy a melltartó kerületét a jövőben esetlegesen módosítani tudja.

 

  1. A tökéletesen illeszkedő melltartó kiválasztásának kulcsa a mell helyes elhelyezése is a melltartó kosarában. Először csúsztassa be a tenyerét a kosárba, a mellét pedig emelje ki oldalról középre, majd felfele. Ezt követően finoman nyomja lefelé a mellet, míg a kosarat a pántba való átmenet területén tartja meg. Ugyanezt az eljárást ismételje a másik kosár esetében is.

 

  1. Arra is ügyeljen, hogy a melltartó a teljes kerülete mentén vízszintesen kapcsolódjon. A kapcsolódásának nem szabadna felfelé csúsznia és ugyanolyan magasságban kéne lennie, mint a melltartó eleje.

 

  1. A bekapcsolásra a hármas szabály érvényes. Ha a kapocs alá maximum 3 ujja fér be, a melltartó kerülete megfelelő. Ha ennél jóval nagyobb a hely, kisebb kerületű melltartóra van szüksége.

 

  1. Azonban a merevítő alá 1 ujjának sem szabad beférnie. Ha mégis, a mellei kibuggyanhatnak a merevítő alól. Ha felemeli a karjait, a mellén a melltartónak úgy kell állnia, mintha ráöntötték volna.

 

Nem szeretnénk megijeszteni, de még akkor is, ha ismeri a melltartóméretét, és tudja, hogyan kell helyesen felpróbálni, ez még nem jelenti azt, hogy a tökéletes melltartót rögtön elsőre sikerül kiválasztania. Ugyanis megszámlálhatatlan fajta melltartó létezik: push-up melltartó, brallet, balconett, stb. Ki is tudná kiismerni magát közöttük? Természetesen Ön! Ehhez elegendő megtekintenie melltartó-szótárunkat, melyből többek között azt is megtudhatja, melyik melltartó passzol közvetlenül az Ön mellére.