Újévi fogadalom egy kicsit másképp: Hogyan juthat el oda, ahová szeretne?

jan. 17., 12:00

Az új évvel általában együtt jár az új határidőnaplók illata, a tervezés és az egyensúly megtalálásának a vágya. Egy ígéretes kilátásokkal kecsegtető, le nem írt levél reményt ad arra, hogy most minden másképp lesz. Felejtse el a fogadalmakat, és olvassa el, hogyan tervezzen meg egy olyan évet, amely csodálatos lesz, és ami a legfontosabb, az Öné.


Forrás: Unsplash

Miért nem tartják be a legtöbben az elhatározásaikat?

Gyakran az ambiciózus célok azonban általában nélkülözik a kontextust és a mélyebb elmélkedést arról, hogy a következő évnek valójában hogyan kellene kinéznie. Mit akar megtapasztalni, merre akar tekinteni, hová akar fejlődni, mint személyiség. És mi több – melyek azok a részleges lépések, amelyek elvezetnek a céljaihoz.

Az egyensúly megtalálásának varázsa

Az új esztendő kezdete szó szerint egy kis visszatekintést kíván. Mit csinált jól tavaly, amire büszke? És mi az, amin, épp ellenkezőleg, változtatni szeretne? Próbálja meg röviden átgondolni, és foglalja össze az elmúlt 12 hónapot írásban. Talán maga is meglepődik majd, hogy mindannak ellenére, ami a világban történt, az éve nem is volt olyan rossz.

Milyennek kellene lennie az ideinek?

Minden siker egy gondolattal kezdődik. Van valami, amin szeretne javítani idén? Létrehozni valamit? Vagy épp ellenkezőleg, kevesebbet dolgozni és több időt tölteni a családjával? Minden lépése csak ott fog hatni, ahová az energiáját irányítja. Készítsen egy finom teát vagy kávét, szánjon egy szabad pillanatot saját magára, és képzelje el, hol szeretne tartani egy év múlva.

Három fő terület lehet az útmutató – 1) munka/karrier és pénzügyek, 2) önfejlesztés és hobbi, 3) kapcsolatok. Ezután mindegyikhez fogalmazzon meg 3 kívánságot vagy célt, amelyek a legfontosabbak az Ön számára.

A karriert illetően ez lehet például a következő:

  • Létrehozom a saját projektem/vállalkozásom.
  • Megváltoztatom a munkahelyem, amelyen nem érzem jól magam.
  • Külföldön próbálok szakmai gyakorlatot szerezni.
  • Pénzügyi tartalékot képzek.

Az önfejlesztés témájában például:

  • Több olyan dolgot fogok csinálni, amit élvezek.
  • Egészségesebben szeretnék élni és jobban akarom magam érezni a testemben.
  • Többet fogok utazni.

Elhatározta, hogy idén többet fog mozogni, vagy esetleg végre elkezd jógázni? Kényelmes és szép sportruházatban a testmozgás öröme megsokszorozódik. A DIM varrás nélküli leggings olyan, mint egy második bőr, nem megy össze és gyorsan szárad.

A szürke leggingshez tökéletesen passzol egy púderrózsaszín párnázott melltartó, szintén a DIM márkától. Nem vág be sehol, nem szorít, ráadásul elképesztően jól néz ki. Mi mást kívánhatna még egy új sportszettől?

Ossza fel a nagy célokat kis célokra

Fontos, hogy legyen egy elképzelésünk, és ne csak hagyjuk magunkat sodródni az élettel. Még ennél is fontosabb azonban, hogy legyen egy világos út, amely fokozatosan elvezeti oda. Ne feledkezzen meg tehát a feldarabolásról. Vegye sorra az egyes területek fő céljait, és írja le azokat a reális lépéseket, amelyeket ezek eléréséhez meg kell tennie. Ezeket pedig ismét bontsa le kisebbekre, amíg első pillantásra nem maradnak olyan látszólag triviális feladatok, mint például a felmondás a munkahelyen, jógastúdió keresése a közelben, egy munkaportfólió létrehozása, vagy egy állandó megbízás beállítása, hogy rendszeresen pénzt tegyen félre egy megtakarítási számlára.

Forrás: Unsplash

Határozzon meg a feladatokhoz prioritást és határidőt

Az apró (és helyesen meghatározott) napi feladatok azok, amelyek megnyitják az utat az álomcél felé. Érdemes a prioritásoknak megfelelően határidőt szabni a befejezésre is, különben feleslegesen halogathatja őket.

Játsszon Marie Kondot

Hogy ne vesszen el a sok cél és terv között, játssza el a takarítás és szervezés népszerű japán mestere, Marie Kondo szerepét, és tegyen mindenhol rendet.

Az edzett klasszikusok értékelni fogják az áttekinthető határidőnaplót a teendők listájával. Azok számára, akik mindent online szeretnének intézni, létezik már egy olyan praktikus eszköz is, mint a Notion. Könnyen válik az Ön digitális jobb kezévé az álmai felé vezető úton.