Intim higiénia: Tudja, hogyan kell ideálisan ápolni az érzékeny területeket?

márc. 7., 12:00

Az intim ápolás triviális dolognak tűnhet – de a nők akár 74%-a tapasztal életében legalább egyszer különböző hüvelyi problémákat, amelyeket gyakran a helytelen vagy elégtelen intim higiénia okoz. Tudja meg, miért számít a szappan kiválasztása, és hogyan befolyásolják a menstruációs segédeszközök az intim környezet jólétét.


Forrás: Unsplash

Az intim testrészek túlzott ápolása? Még ez is lehet káros

Ahogy a túlzott bőrápolás is gyakran a bőr állapotának romlásához vezet, úgy a túlzott gondoskodás az intim higiénia esetében is káros. A hüvelyi mikroflóra környezete nagyon érzékeny, a napi kétszerinél többszöri mosakodás pedig könnyen megzavarhatja. A menstruáció időszaka már más kérdés, mert ilyenkor az intim testrészek határozottan több törődést igényelnek a szokásosnál, de erről majd később esik szó.

Szappan és szappan között is különbség van

A test egyik legérzékenyebb része esetén használt megfelelő mosakodószerről sok vita és ajánlás van. Néha a sima vizet mondják a legjobbnak, mások szerint a normál szappan is elfogadható, néha pedig a csak 4 körüli pH-értékkel rendelkező szappant javasolják. Szóval, hogy is van ez?

Vessünk egy pillantást a tényekre: az intim zóna pH-ja sokkal savasabb, mint a bőr pH-ja, és 3,5 és 4,5 között mozog. A hagyományos tusfürdők pH-értéke általában meghaladja az 5-öt, míg a víz pH-értéke valahol 7 körül van a skálán. Bármi, ami eltér a hüvely természetes pH-értékétől, megzavarhatja azt, és ideális táptalajt teremthet a gombásodásnak vagy más problémáknak. Az optimális pH-értékkel rendelkező és parfümmentes, gyengéd mosógél használata nem fog elrontani semmit, épp ellenkezőleg. A kéz elegendő a mosakodáshoz, mosakodószivacsra vagy a nemi szervekhez ajánlott mosdókendőre nincs szükség.

Főszerepben a (pamut) fehérnemű

Tudta, hogy még a fehérnemű anyaga hozzájárulhat az olyan kellemetlen érzésekhez, mint a viszketés vagy égés? Lássuk be – intim testrészei nem lesznek hálásak a nejlonból, poliészterből és más szintetikus anyagokból készült bugyikért. A legjobb választás kétségtelenül a pamut. Bár a pamut alsóneműt nem mindig tartják a legszexibbnek, a kényelem és a gazdaságosság szempontjából mindenképpen nyerő.

Azonban pamut bugyiban is vonzónak érezheti magát, például a Fancy Cotton Hipster bugyiban vagy a DIM márka Sexy Fashion Brazilian modelljében.

Olvassa el ezt is: A legújabb szupertermék neve: menstruációs bugyi. Hogyan működik, és valóban megbízható?

Hogyan ápoljuk az intim testrészeinket a menstruáció alatt?

A menstruáció alatt a hüvelyi környezet egyensúlya megváltozik, a nemi szervek pedig érzékenyebbé válnak. A menstruációs segédeszközök kiválasztásakor az alapján válasszon, mi az, ami kényelmes az Ön számára, egyesek számára ez lehet egy menstruációs csésze, mások pedig el sem tudnák képzelni ezt a pár napot menstruációs bugyi nélkül. Bár a menstruációs betétek és tamponok terén történt némi fejlődés, gyártásuk pedig egyre zöldebbé válik, még mindig az egyik legkockázatosabb menstruációs eszköznek számítanak.

A tamponokat különösen fontos rendszeresen, legalább kétóránként cserélni, hogy megelőzzük a baktériumok terjedését vagy akár a toxikus sokkot. A külső nemi szervek legalább napi kétszeri meleg vízzel történő mosása a megfelelő higiénia alapja.

Menstruációs bugyi, amelyet Ön is megkedvel – kényelmes, légáteresztő és maximálisan megbízható.

Fókuszban a törölköző

Mosakodás után lehetőleg puha pamut törölközővel szárítkozzon meg; a szintetikus szálak ismét hozzájárulhatnak a nemkívánatos baktériumok elszaporodásához. A törölközőnek természetesen tisztának és száraznak kell lennie, és legalább 3 naponta cserélni kell.

Vigyázzon az öblítővel

Egyes nők egyfajta allergiás reakciót mutatnak a textilöblítő szerekre, így ha öblítőszerrel illatosított fehérneműt viselnek, viszketés és egyéb kellemetlen érzések jelentkeznek náluk. Igazság szerint az intim testrészek nincsenek túl jó viszonyban az illatosító összetevőkkel, ezért jobb, ha elkerüli őket.