Párizsiasan elegáns: Fedezze fel a francia öltözködési stílus titkait!

máj. 15., 12:00

Ballonkabát, kék barett sapka és mélyvörös ajkak, amint épp beleharapnak egy ropogós croissantba. Valószínűleg ez a kép ugrik be, ha azt mondjuk, francia stílus. Kevesen tudják azonban, hogy ez egy közhelyes elképzelés, amelynek kevés köze van a francia nők valódi stílusához. Fejtse meg velünk a mindig sikkes párizsi nők rejtélyét!


Forrás: Unsplash

Francia divat és francia divat között különbség van

Elegancia, könnyedség és egyszerűség. Három szó, amely a legjobban jellemzi a francia utcák divatját. A filmek, tévéműsorok és könyvek hatására azonban sokan azt hiszik, hogy minden párizsi ruhatára főleg csíkos pólókból, ideális esetben kék és fehér színű pólókból, ballonkabátból, barettekből és díszes kendőkből áll. Végülis ez abszolút illik a habos cappuccinóhoz és az Eiffel-toronyhoz.

A francia stílusról alkotott torz elképzeléseken belül egy másik jelenség az Emily Párizsban című népszerű sorozat, amelyben a főszereplő extravagáns, színes kreációkat mutat be, és kombinálja a kombinálhatatlant. A francia főváros aktuális divatjával való abszolút összeegyeztethetetlensége volt a divatkritikusok egyik első célpontja. Miben rejlik tehát a francia báj igazi varázsa?

Forrás: Unsplash

A francia nők a természetességre szavaznak

Talán furcsán hangzik, de a francia nők legnagyobb fegyvere az, hogy a divatban egyáltalán nem törekszenek semmire. Jobban szeretnek természetesek lenni és a nőiességükre hagyatkozni, még a smink és a kiegészítők terén is. A ruhatáruk nem játszik élénk színekkel, hanem semleges árnyalatokból áll, amelyek könnyen kombinálhatók. A divat gyakran már fiatal koruktól kezdve elkíséri őket, így elég idő áll rendelkezésükre, hogy kialakítsák saját stílusukat, és rájöjjenek, mi áll jól nekik. Ez az egyik alappillér, amellyel a párizsi alteregójának rendelkeznie kell.

5 tipp az igazi francia öltözködési stílus elsajátításához 

  1. Ne kövesse vakon a trendeket, hanem maradjon annál, ami illik Önnek!

A trendek nagyszerűek, amíg ki tudja választani belőlük, ami előnyös az Ön számára. A francia nők olyan szabásokat és anyagokat választanak, amelyek testre szabottnak tűnnek, ami mindig pozitív hatással van az összbenyomásra.

  1. A minőségi anyagokra való összpontosítás

A tökéletes szett a tökéletes anyaggal kezdődik. A francia hölgyek nagyon jól tudják, hogy a fast fashion láncok leárazott darabjaiból nem lehet látványos szetteket összeállítani. Inkább minőségi, testre szabott ruhákba fektetnek be, amelyek sokáig kitartanak.

Forrás: Unsplash

  1. Ne féljen megmutatni nőiességét!

Kihívó dekoltázsok és ultrarövid miniszoknyák? A francia nők nem ebben utaznak. Nőiességüket kifinomultabb módon, kigombolt blúzokkal, ruhákkal vagy érdekes kiegészítőkkel mutatják meg.

Tippünk: A derékig érő bőr ceruzaszoknya, amelyet egy fehér, bő ing és egy laza, bézs színű férfi zakó lágyít, az időtlenség és a párizsi elegancia megtestesítője. Természetesen a minőségi harisnyanadrágnak is természetesnek kell lennie, válassza például a népszerű LIKE SECOND SKIN vagy ABSOLUT RESIST VITAL harisnyanadrágunkat, amely támogatja a könnyű lábak érzését.

  1. A szépség az egyszerűségben rejlik

Ha egyszer rákeres a francia stílusú divatra (french style fashion) a Pinteresten, hamar rájöhet, hogy a francia stílus valójában nem nagy kunszt. A ruhák első ránézésre nagyon egyszerűek, a legtöbb darabot talán még a szekrényében is megtalálja. Jól illeszkedő blézerek, kabátok, minőségi ingek, univerzálisan viselhető nadrágok, itt-ott egy romantikus, légies ruha, lázadóan fűszerezve egy bőrdzsekivel. Röviden, egyfajta kapszulagardróbról van szó, amelyben minden kölcsönösen együttműködik.

Forrás: Unsplash

  1. A haj és a bőr a szépség koronája a francia nők számára

El kell mondani azonban, hogy nem csak a ruhák teszik a francia nőket lazán stílusos istennőkké. Elsősorban hibátlan bőrükre fektetik a hangsúlyt, amelyet gondosan ápolnak. Sokan közülük elmondják, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy minőségi bőrápolási termékeket vásároljanak egyenesen a gyógyszertárból. A haj önmagában is egy külön fejezet, hiszen egészséges hajkorona nélkül az öltözékünk sosem fog úgy kinézni, ahogyan szeretnénk. A francia nők a természetes hajszínekre és az időtlen frizurákra hagyatkoznak.